Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

3 buçuk yıldır takımın yasaklar nedeniyle transfer yapamadığı ve gündemi oluşturan petrol istasyonları hakkındaki düşüncelerinin sorulan Mehmet Şimşek sorulara özetle şu yanıtları verdi;

“Beş senedir bu kulüpte yöneticilik yapanlar bu kulübün borçlarını ödemek için uğraşıyor. 287 milyon TL borç futbol dünyasında çok yüksek bir borç tutarı değil. Trabzonspor dosyası dahil olmak üzere 15-20 milyon TL gibi rakama transfer tahtası açılır. Aslında yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ancak birlik beraberlik sağlanamadığı için transfer tahtasını açamıyoruz. 900 bin nüfuslu bir şehirde 20 milyon gibi parayı toplayamıyoruz. Bir amatör takım bütçeleri ile kulüp yönetiyoruz. 

Ihlamurkent Mahallesi’nde bulunan Akaryakıt ve LPG istasyonu Eskişehirspor'un tapulu malı değil. 15 yıl önce sözlü olarak Eskişehirspor’a tahsis edilmiş. Bugün ihale süresi bittiğinde yine belediyenin malı oldu. Yetki şu an Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt’ta. Kendisi ile bu konu özelinde de defalarca kez görüştük. Durumları anlattık. Geldiğimiz tabloyu anlattık. “Biz bir belediyeyiz. Eşit şartlarda ihaleye çıkaracağız. Eskişehirspor ihaleyi kazanırsa, veririz” dedi. Sanırım Temmuz ayında ihale yapılacak. Biz Eskişehirspor cephesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Kulübümüzün bir şirketi de var. Hep şirketleşin gelin diyorlardı. Buyurun herşeyimiz şeffaf ve şirket olarak biz hazırız. Bu yıl yaptığım tüm alışverişleri makbuz ve fatura karşılığında yaptık. Elden dönen para miktarı sıfırdır. Kimse bana aksini iddia edemez.”