Taa uzaklarda, Türkiye’de,  hiç tanımadığı bir çocuğa, SMA hastası Toprak Yavaş’ a maddi desteğini verdi, onun elinden tuttu, ona nefes oldu, umut oldu örnek insan MOHANJİ...

Bu kutsal davranışıyla Eskişehirlilerin kalbinde iz bıraktı.

Sevginin ruhunu yakalamış biri … O ruhla pek çok insanın yarasına merhem…

 Onu yakından tanımak ve onunla birlike insan hayatına dokunabilmek, harika bir duygu…Bu duyguyu bana yaşattığı için MOHANJİ’ ye teşekkürlerimi iletiyorum…

Eskişehir Haber’in “Toprak Bebeğe Umut Ol”canlı yayınında da açıkladığı bir müjdesi var Mohanji’nin…

Ekim ayında Eskişehir’de (Türkiye) meyve fidanı dikecek…

Bir filmde rol aldığınızı duydum. Filmin konusunu öğrenebilir miyim?

 Bir belgesel gibi ama Bosna'daki Lea'mız tarafından yapılıyor, bu yüzden Mohanji olarak rol alıyorum.

 Filmin adı da Lea . O’nun hayatıyla ilgili. Karşılaştığı birçok ihanet, ve Mohanji'nin varlığı ve bizim yardımımızla hayata nasıl geri döndüğü ve bunun gibi şeyler konusunda. Bu onun kişisel hikayesi. Kendim olarak oynamamı istedi. Olur, yapacağım dedim. Mohanji rolünü oynayıp oynayamayacağımı sordu. Tabii dedim. O filmde oynuyorum.

Filmi bizler de izleyebilecek miyiz?

 Mümkün olacak. Sanırım çok yakında sunulacak. Çekimler devam ediyor. Sanırım çekimler birkaç gün daha sürecek. Yarın biraz daha rolüm olacak. Ondan sonra Sırbistan'a gideceğim.

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için yaptığınız projeler neler? Örneğin, meyve ağacı dikme plantasyonu; bunu yapmanızın anlamı nedir?

Mohanji Vakfı altında çeşitli kurumlarımız var veya insanlığın refahı için çalışan birçok kuruluşumuz var.

Bugün dünyanın ihtiyacı olan şey sevgi, nezaket, şefkat, tüm bunlar. Evet, özellikle pandemi zamanları sırasında insanların kafaları tamamen karıştı, çünkü olağan düzen değişti. Ve bugün dünyada çok daha fazla karışıklık ve felaket görüyoruz.

Act Foundation gibi çeşitli organizasyonlar kurdum, Hindistan'da Ammucare, sonra Dünya Bilinç İttifakı, bu şefkat ve nezaket düşüncelerini dünyada yaymak için, müzik, edebiyat veya film, uzun metrajlı filmler, tüm bu şeyler aracılığıyla sahne sanatları yoluyla;“act4Hunger” sadece yiyecek sağlamak için var.

Meyve ağacı ekimi sayesinde yaptığımız, dünyadaki her tür canlı için giderek daha fazla meyveye ulaşılır hale getirmektir. Yenilebilir bir şeyler, yiyecekler, bugün her tür canlı için. Çiftliklerin çoğu ürünlerini kontrol altında tutar veya ürünlerini tamamen pestisitler ve gübreler, insandan başka hiçbir varlık için elverişli değildir.

Yani, dünyanın çiftliklerinin çoğuna sahibiz ve başka hiçbir tür için yiyecek yok. Bu yüzden, tüm türler için yiyeceğimizin olmasının önemli olduğunu düşündüm çünkü hayatımız birbirine bağımlı. Her kuş, her hayvan, her tür de bizimle bağlantılı. Bencil olamayız. Bu yüzden, sadece insanların değil, her türün iyiliği için bu meyve ağacı ekim sürüşünü başlatmaya karar verdim.

Hindistan'daki Ammucare, ACT'nin Küresel olarak yaptığı şeylerin aynısını yapıyor: Gıda, giyim, barınak, eğitim, sağlık. Bu beş şey. Gıda, giyim, barınma, eğitim, sağlık hizmetleri, artı afet yönetimi, kriz yönetimi gibi diğer şeyler, topluma değer katacak çok şey. Amacımız topluma değer katmayı güçlendirmektir.

“Eskişehir Haber’in “Toprak Bebeğe Umut Ol”canlı yayınında Türkiye’ye Eskişehir’de meyve fidanı dikmeye geleceğini açıkladı. “ kocaman yürekli , gözlerinin içi gülümseyen adam.

Meyve ağaçlarını nerelerde diktiniz?

Evet, Amerika, İngiltere ve ardından Güney Afrika'dan başlayarak ekim yaptık. Daha sonra Slovenya, Sırbistan da dahil olmak üzere Balkanlar'daki çeşitli ülkeler ve daha sonra Hindistan'da ekim yaptık. Bir sürü ülke. Sanırım Avustralya'da da yaptık. Aklıma gelen temel düşünce, neredeyse tüm topraklar insanlar tarafından kontrol edildiğinden, hayvanların ormandan çıktığıydı çünkü orada yiyecek bir şey yok, birçok ağacı ve birçok meyve ağacını kestik. Bu nedenle, ormanlarda çok fazla yiyecek yoktur. Ve şehirlerde, ağaçların çoğu meyve olmayan ağaçlardır. Mini ağaçlar dekorasyon içindir. Yani, olan şu ki, birçok varlığın soyu tükendi. Türlerin çoğu ölüyor, çünkü yiyecek yok. Ayrıca çiftliklerde herkes sprey, gübre ve böcek ilacı kullanır. Yani, kuşlar meyveyi yemeye geldiklerinde ölürler. Yemek yiyemiyorlar çünkü bu şeyler zehirli. Pestisitler kuşları öldürür, birçok türü öldürür. Bu yüzden, ekolojimizin daha iyi korunması için dünyada çok fazla meyve ağacımızın olması gerektiğinin önemli olduğunu düşündüm. Bu yüzden bunu başlattım.

Anadolu kısmına Eskişehir ilk kez geliyorsunuz, özellikle, buradaki bu Meyve ağacı dikim projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok olumlu. Türkiye'de, Türkiye'nin birçok yerinde çok ama çok meyve ağacı dikmeyi gerçekten dört gözle bekliyorum. Birçok üyenin, birçok gencin katılmasını ve gelecek nesle daha iyi bir Türkiye sunabileceklerini fark etmesini dört gözle bekliyorum. Bu yüzden, insanlara ülkeleri için harika işler yapmaları için ilham vermek için sabırsızlanıyorum; çünkü şimdi ve gelecekte daha iyi bir dünya yaratmak için yardımcı olmaktan ve yaratmak için mutluyum.

Sevgili Gülseren Şenyüzlü, bu konuda yaptığınız çalışmaları ve sevgi mesajını dünyaya yayışınızı gerçekten takdir ediyorum. Gerçekten size minnettarım. Her zaman birlikteyiz.

Tanışmamız tesadüf değil. Tesadüfen karşılaştığımızı hissediyoruz ama bu doğru değil. Buluşmamız gerekiyordu, yoksa tanışmayacaktık. Dünyada bir sürü insan var. Hepsiyle görüşmeyeceğiz. Birbirimize bağlıyız. Bu yüzden tanıştık ve bu yüzden ilişkide bulunuyoruz. Aynı şekilde, Ambika Türkiye'de harika işler yapıyor ve hepimizi birleştiren o. Yani bunların hepsi tek bir aile. Biz tek bir aileyiz.”

Çok çok teşekkür ederim Mohanji... Ne güzel bunları sizden duymak.Bu yardımların planlayıcısı olduğum için, inanın çok mutluyum.

Teşekkür ederek devam ettim sorularımı sormaya:

İnsanların fiziksel veya zihinsel olarak sağlıklı olması ve aynı zamanda ruhsal sağlığa sahip olması önemlidir. Yani, zihinsel ve ruhsal sağlığı getirmek için ne tür faaliyetler, ne tür projeler ya da ne tür şeyler yapıyorsunuz?

 Evet, harika bir hayatımız olması için harika bir dengeye sahip olmalıyız. Bu çok önemli...

 Bu da bedenin dengeli olması, zihnin dengeli olması, zekânın dengede olması gerektiği anlamına gelir. Ruh her zaman dengelidir; Ruhun bir sorunu yok. Ama harika bir hayatımız olması için her şeyimizin tamamen aynı düzeyde olması gerek. Bu nedenle, dünyadaki tüm faaliyetlerimiz hayatta büyük bir dengeye sahip olmaya yöneliktir. Yapmaya çalıştığımız şey bu.

 Meditasyonlarımız var. Yoga yaptık; Kriya elimizde.

Sosyal sorumluluk, sosyal sorumluluk ifadeleri olan meyve ağacı tarlaları gibi çeşitli sosyal hizmet faaliyetlerimiz, sosyal hizmet faaliyetlerimizin göstergesidir. Temelde insanlığın bir ifadesi olan bir Dünya Bilinç Birliğimiz var. Ve bizim de çok, birçok yönlerimiz var.

 İnsanların erken uyandığı, çocukların erken uyandığı, gençlerin erken uyandığı yetişkinlerin erken uyandığı ve kendileriyle bağlantı kurarak daha iyi bir yaşam sürmeleri için “Erkenci Kuşlar Kulübü”. Yani, dünyada yaptığımız tüm projeler, ve beş kıtada, 90'dan fazla ülkede varız, tüm bu yerler topluma değer katıyor. Değer katmak aynı zamanda insanlara dengeli bir varoluş vermek anlamına gelir.

Şu anda Ambika’nın ülkesi Bosna'dan sesleniyorum. Burada harika bir programımız vardı ve tamamen doldu. Biz açıkladıktan üç gün sonra doluydu. Bu, insanların istikrarlı bir varoluş için sabırsızlandığı ve onu nerede bulacaklarını bildikleri anlamına gelir. İki program sattık uzun zaman sonra.

 Bir yıl sonra ilk kez ,bizzat program yapıyoruz. İstanbul'da başladık. Sonra ayrı ayrı Divcibare vardı, Sırbistan'da, ve şimdi Bosna'da Visoko'da.

Temmuz'da Karadağ'a gidiyorum. Bir sonraki program Karadağ'da, çoktan dolduğunu anladım. Yani temel olarak, insanlar istikrarlı bir varoluş arıyorlar ve onu nerede bulacaklarını biliyorlar.

Reklam yapmıyoruz. Çok fazla propaganda yapmıyoruz, sadece duyuruyoruz ve duyurduğumuz zaman, insanlar geliyorsa, anlayışla geliyorlar. Aynı insanlar benimle tanışmak için çeşitli yerlere geliyorlar. Bu da demek oluyor ki onunla bağlantıları var.

Ambika gibi organizatörlerle gurur duyuyoruz ve mesajı gerçekten kendi hayatlarıyla yayan birçok organizatör var. Kendi kişisel istikrarlarıyla, istikrar mesajını ileterek... Yani, dünyada tüm bu projelere sahibiz ve çoğu ücretsizdir. Bir kuruş bile ücret almıyoruz ve bu sadece topluma değer katmayı amaçlıyor.

Yeni kitabınız “Mind” ın konusu nedir?

Günlük sözlerimin derlemesi olan bir kitap. Şöyle, resimler ve onunla bağlantılı bazı alıntılar var.

Zihin bir projektördür. Zihin, içimizde sakladığımız şeyi yansıtır. Yani, zihin bizi kontrol etmeye başladığında, çeşitli korkuları, fobileri, önyargıları olan kalıpları olan alışkanlıklarla, zihin bizi kontrol etmeye başladığında, yaşamı kaybederiz. Bu yüzden yakın gelecekte gelecek olan bir sonraki kitabın adı Başarı. İlki MIND'dı, resimli başka bir kitap Başarı. Sehpa kitabı.

Kilomuzu beyin gücüyle nasıl kontrol edebiliriz?

Son altı ayda kilo azalttım. 12 kilo verdim. Tamamen karbonhidrat keserek karbonhidrat yemeyerek azalttım. Yemeğimden çıkardım. Güzel salatalar, sonra çeşitli pişmiş yemekler var. Mümkün olan birçok çeşidimiz var, sebzeler. Ben bir veganım. Hayır, hayvansal ürün tüketmiyorum. Karbonhidrat yok. Hiçbir şeyi kaçırmıyorum. Ancak kilo kaybı nedeniyle çok daha fazla güç vardır.

Yeme alışkanlığı için zihin nasıl kontrol edilir?

Zihni kontrol etmeye çalışma. Yemek yerken dikkat edin. Hiçbir şeyi kontrol etmeye çalışma. Ancak tükettiğinizde, her küçük parçanın, her kaşığın tadını çıkarmak ve yavaş yemek için yemeye konsantre olun. Yavaş tüketin sınırlı miktarda tüketin inkâr etmeyin, yemeyi bırakmayın.

 O zaman azaltmaya başlayacak. Ne tükettiğinizi fark ettiğinizde, miktar daha az olacaktır. Çoğunlukla bilinçsizce yediğimiz için daha fazla yiyoruz.

Günlük yaşam için erken uyanmanın faydaları nelerdir? Türk okuyucular için ne önerirsiniz?

 Evet, bakın, vücut saatimiz güneşle birlikte çalışıyor.

 Kuşlara ve doğadaki hayvanlara bakıyorsunuz, güneş gün doğumuyla birlikte uyandığında uyanıyorlar ve , güneş battığında uyuyorlar. Vücut saatimiz güneşle uyumlu. Güneş battıktan hemen sonra uyuduğunda sağlıklı bir stabiliteyi koruruz. Önce erken yatmakla başlayalım. O gün geç saatlere kadar ayakta kalmamalıyız. Akşam 10'da uyu. Sonra da iyi bir uyku almalıyız. Ve akşam 10'a kadar uyursanız, iyi uyuduktan sonra sabah 4'e kadar kolayca kalkabilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde kalktığınızda, dünyanın çoğu uyanık değildir, ancak biz uyanıyoruz ve o anda kendimizle bağlantı kurmaya başlıyoruz- Bağlanmak daha kolaydır, çünkü dünya sessizdir.

Ayrıca, bu tek zaman, 03:00-06:00 saatleri arasında her iki burun deliğimizin birlikte çalıştığında tek zamandır, aksi takdirde, şimdi kontrol ederseniz, sadece biri tam olarak çalışacaktır, diğeri daha az olacaktır.

 Yani, 03:00-06:00 saatleri arasında her iki burun deliği birlikte çalıştığında, bu tam hizalama anlamına gelir ve o zaman, gününüz için bir plan yaptığınızda, yeterli güce sahip olacaktır.

Yani, önceki akşam yatmadan önce, yarın sabah erken saatlerde yapmak istediğiniz şeylerin bir listesini yaparsanız,  kalkarsınız, dişlerinizi fırçalarsınız, biraz egzersiz, yoga meditasyon, bir şey yaparsınız ve sonra dün gece yaptığınız planları yeniden gözden geçirirsiniz. Not ettiğin şeyi yeniden değerlendiriyorsun.

Yapılacak aynı öncelikli liste mi? Cevap evet ise, gün için planınızı çoktan belirlediniz. Yani, etkinliğiniz artar. Etkinlik özgüveninizi arttırdığında özgüveniniz ve başarı oranınız artar. Çünkü daha dengelisin. Fiziksel olarak zihinsel olarak istikrarlı olduğumuzda, başarılıyızdır. Hayat daha anlamlı, daha önemli ve verimli hale gelecek, hayat daha keyifli hale gelecek. Ama geç uyandığımızda acelemiz var. Hayatımız boyunca acele ediyoruz. Çoğu zaman acele ettiğimizde, dalgın oluruz. Bilincimiz yerinde değil. Erken uyandığımızda daha bilinçli oluyoruz. Daha bilinçli daha iyi deneyim veya bilinçsiz daha az deneyim veya daha az deneyim kalitesi. Erken uyanmamız için bir sürü neden var. Bunlar onlardan bazıları.

İnsanlar zihinlerinin gücüyle mi yoksa irade güçleriyle mi kendilerini iyileştirebiliyorlar?

 Her gece derin uykudayken hücrelerimiz gençleşiyor. Ne zaman uyursak, vücudun aktif olduğu, her hücreyi gençleştiği ve kendimizi güçlendirdiğimiz bir zamandır. Yani, iyileşme her gün 24 saat içinde gerçekleşiyor. Ama bilinçli olarak da iyileşebiliriz.

Bu, makul derecede iyi bir uyku, makul derecede iyi aktivite, makul miktarda yiyecek, egzersiz, kahkaha olduğu anlamına gelir. Çok önemli, çok gülmeliyiz. Aynı şekilde, iyi, sağlıklı ilişkiler.

Bu, önyargısız, sorgulamayan, duygusuz, basit, belirgin sadece belirgin anlamına gelir. Biri sana kızgın olsa bile, senden nefret etse bile, tüm bunlara izin verilmesi her şeyi iyileştirir. Esas olarak, vücudun iyileşmesi kolaydır.

 Akıl zordur. Çünkü unutmuyoruz, affediyoruz diyoruz ama hiç affetmeyiz. Ne de unutuyoruz. Yani, zihin çok fazla ağırlık depolar ve bu bizi hasta eder. Yani, iyileşme sürekli oluyor. Kendimiz olmaya ve  doğal halimizde olmaya izin verirsek, iyileşme kesindir. Bedenimizde oluşur.

 İkincisi, tüketim, yemek. Doğal olan şeyleri yemeliyiz, güneşin altında. Ve hayvanlardan, hayvansal ürünlerden mümkün olduğunca çok şey yemekten kaçınmalıyız. Çünkü birçok kez hayvanlar hastalanırsa, hasta oluruz. Ve ayrıca süt ve süt ürünleri, çok fazla aşılama ve hayvanlara pompalanan kimyasal ilaçlar nedeniyle, ortaya çıkan şey de çok, çok zehirli şeylerdir. En iyi çare, mümkün olduğunca organik malzemelerle huzurlu bir şekilde yaşamaktır. Tüm bunlar bir şeyi bilmemize yardımcı oluyor, iyileşmenin gerçekleştiğini.

İyileşmek kendimizi kabul ettiğimizde olur. İyileşme her zaman olur. Mai-Tri yöntemim diye bir sistemimiz var. Bilinçle bağlantı kuruyor ve insanları iyileştiriyor. Çok iyi çalışıyor. Dünyada bir sürü Mai-Tri uygulayıcımız var. Ve harika bir iş çıkarıyorlar. Pek çok insan faydalanıyor. İyileştirmek (iyileşmek) mümkündür.” Diye bitirdi sözlerini sempatik adam Mohanji…

Şarkıdaki gibi: “ Gülünce gözlerinin içi gülüyor.”onun…

İnanılmaz derecede enerjik ve azimli.