Habertürk ekranlarında yayınlanan ‘Olaylar ve Görüşler’ programına konuk olan Nagehan Alçı halkın artık altılı masanın adayını açıklamasını beklediğini ve aday olacak isme göre oyunu şekillendirecek ciddi bir kitlenin olduğunu ifade etti.

"İNSANLARIN KAFASINDA SORU İŞARETİ OLUŞUYOR"

Nagehan Alçı şu ifadeleri kullandı;

“Toplumların doğasında vardır, halk adayın kim olduğunu merak ediyor. Anayasa değişikliği, detaylarla, nüanslarla toplum çok fazla ilgilenmiyor. Sokakta herkes altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuşuyor. Altılı masanın bugüne kadar dağılmadan gelmesine, verilen mesajlara büyük saygı duyuyorum ama ortada bir gerçek var. Ciddi bir kesim artık aday kimse ismi açıklansın istiyor. Halk bunu merak ediyor. Aday olacak isme göre oyunu şekillendirecek de önemli bir kitle var. İsim üzerinde konuşulması belki süreci yırtabilir sonuçta birbirine benzemeyen altı parti aynı masada bulunuyor. Toplum adayı merak ederken altılı masadan bir dünya açıklama yapılıp, ismi hiç konuşmadık denilmesi de elbette ki insanların kafasında soru işareti oluşturuyor.

“ALTILI MASADAN ORTAK ADAY ÇIKAR”

Altılı masanın en büyük iddialarından birisi bir olmayı başardık ve tek aday çıkaracağız demesi. Ben ortak aday çıkacağını düşünüyorum. Çıkmaması durumunda kendilerine zarar yazabilir.

İMAMOĞLU CHP’YE GENEL BAŞKAN OLUR MU?

Ekrem İmamoğlu’nun 2024 seçimlerinde yeniden aday olacağını ve yeniden seçileceğini düşünüyorum. Şu an Ekrem Bey 2023 seçimleri konusunda Kemal Kılıçdaroğlu ismini destekliyor gibi gözüküyor. Ekrem İmamoğlu’nun kafasında CHP Genel Başkanlığı düşüncesinin olduğunu düşünmüyorum.”