1,5 Yıl süren zorlayıcı uzaktan eğitimin ardından yeniden okula dönüş başladı. Heyecan ve kaygıyı bir arada yaşadığımız şu günler de çocukların okula adapte olabilmesi ve kaygılarını en aza indirebilmek için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor belki de;

Tüm dünyayı etkisi altına alan KOVİD19 virüsü tam olarak bizim ülkemizde de bitmiş değil maalesef bu nedenle tedbirleri sıkı tutup çocuklarımıza eğitim haklarını geri vermeliyiz.

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere ,öğretmenlere hem de anne ve babalara düşen görevler var

Pandemi sürecinde bilgisayar ekranları online sınıf ortamlarının vazgeçilmez gerçeği oldu. Bu durumun bazı avantajları olduğu gibi çocukların ekrana bağımlı hale gelmesi gibi olumsuz yanları da yaşandı, belki de yaşanmaya devam ediyor. Artık öğrenciler okula gidebileceklerine göre mümkün olduğunca ekranlardan uzak durmalılar.

Uyku ve kahvaltı rutinlerini yeniden sağlamalılar. Özellikle yeterince uyku almanın zihin sağlığı ve öğrenme üzerindeki olumlu etkisini kanıtlamaktadır. Yarım kalan spor, sanat, müzikle ilgili aktiviteler ve hobilere devamını sağlayabilirler ve yeni aktiviteler için destek olabilirler. Böylece sosyal medya kullanımı biraz sınırlandırılabilir. Okulların açılmasıyla birlikte akademik eksiklikler ortaya çıkmaya başlayacak bu durum aileleri huzursuz  edecektir, ortaya çıkan akademik eksiklikler ve bilişsel eksikliklerde vakit kaybetmeden önlem alınmalıdır.

Çocukları okula yolcu ederken olabildiğince motive etmeli ev ortamı hızlı şekilde okul moduna almalı düzenlemeler yapılmalı, Sosyalleşmek, yaşıtlarıyla bir arada olmak için okul dışında da fırsatlar yakalamasına destek olunmalı. Tabii Kovidle ilgili hijyen ve sosyal mesafe kurallarını ihmal etmeden!

 Okul hem öğrenme hem de sosyalleşmenin vazgeçilmez mekanlarından biridir. Başta kendilerini planlamaları zor olsa da öğrenciler biraz sabır ve desteğinizle bunu başaracaklardır.

  Çocuklar hangi yaşta olursa olsun, her zaman için iletişime açık olmalı ki zor durumlarla ilgili endişelerini paylaşabilmeli, Çocuğun anne ve babasından aldığı güven kadar öğretmeninden aldığı güven de önemlidir, ev de anne baba okulda öğretmen çocukların kaygılarıyla baş etmelerinde yardımcı olmalıdır.