Günlerdir Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı veriler doğru mu, yanlış mı tartışılıyor. Şahsen ben tüm ülkelerde verilerin eksik açıklandığını düşünüyorum. Ülkemizde oluşan siyasi kutuplaşma nedeniyle de, bizi yönetenlerin biraz daha fazla bu yanıltmayı yaptıklarını düşünüyorum. Siyasi bir gözle baktığım için yanılıyor da olabilirim. Gelecekte neyin ne olduğunu hepimiz göreceğiz. 

Sağlık Bakanı'nın iyiye gidiyoruz açıklamasını yaptığı ilk gün, “Eyvah!” demiştim. Bizim insanımız iyi bir haber duyduğu zaman onu anlamak istediği hale çevirmekte çok mahir. Sayın Bakanın iyiye gidiyoruz açıklamasına bir de 4 günlük sokağa çıkma yasağı eklenince bugün patlama oldu sanki. 

Eskişehir sokaklarında biraz dolaştım. Sanki hiç salgın yok. Sanki her şey yolunda. İşi olan da çıkmış, olmayan da. Haydi sokağa çıktık, işimiz var ya da sıkıldık evde kapalı kalmaktan. Bilim insanlarının günlerdir gırtlaklarını parçalarcasına haykırdığı kurallara ne oldu? Sosyal mesafe kimin için? Maske takma zorunluluğu ne için?

Bugün hem sokakta hem de eczanemin çevresinde gördüğüm kalabalıklar beni derin bir korkuya sevk etti. Bu kadar umursamazlık bu kadar cahil cesareti nasıl olabilir diye sordum kendime. Uzmanlar “Bundan sonra yaşam tarzımız değişecek. Belki de kurallar hayatımızın bir parçası olacak“ dediğinde ben mi yanlış anladım?

Hanımlar, beyler... Kendi sağlığınızı düşünmüyor olabilirsiniz ama tüm Eskişehir’in, tüm Türkiye’nin ve hatta tüm dünyanın sağlığını tehlikeye attığınızın farkına varın. 

Daha aşı bulunmadı, daha bağışıklık oluşmadı. Belki de yolun başındayız. Hepinizin, hepimizin sağlığı için kurallara uyun, evde kalın. Emin olun tehlike hâlâ geçmedi ve yine emin olun tehlike zannettiğinizden çok daha büyük.

- - - - -