Odunpazarı Belediyesi CHP meclis üyesi Ömer Faruk İnan şu ifadeleri kullandı;

“Biliyorsunuz bu yıl içinde Eskişehirsporumuz 3 adet kongre yaptı. İlkinde çoğunluk sağlanamadı.İkincide yönetime aday olan çıkmadı. Üçüncüde mevcut yönetim tekrar aday oldu ve seçildi. Seçilen arkadaşlar anladığım kadarıyla sayın spor bakanından beklenti içindeydiler. O yüzden ikinci toplantıda adaylıklarını açıklamamışlardı. Üçüncü toplantıda aday olduklarına göre alt yapı testisleri dışında da bazı vaatler almış olabilirler.

AK Partili ve MHP’li arkadaşlar ısrarla Odunpazarı Belediyesinin benzinlik ihalesini gündeme getiriyorlar. Belediye burayı Eskişehirspor'a versin diyorlar. Bir Eskişehirspor sevdalısı olarak bunu canıgönülden isterim. Ama yasalar çerçevesinde olabilecekse olmalı.

Belediyemizden bu talep edilirken iktidarda olan partilerin Eskişehirspor'a sağlayabileceği çok fazla olanaklar var. İsterlerse isim sponsoru bulabilirler. Mevcut stadyum yanılmıyorsam Gençlik spor il müdürlüğüne ait. Bunu Eskişehirspor'un işletmesine verebilirler, stadın otoparkı, işlevsiz mekanları kullanılabilir, millet bahçesi otoparkı, kafesi, Dedekorkut parkı içindeki kafelerde verilebilir. Trabzon’da kamu kuruluşları stadyumdaki panolara yüksek ücretlerle reklam veriyormuş, yine loca alıyorlarmış. Bizde niye olmasın. Ayrıca sadece Odunpazarı değil tüm merkez ve kırsal belediyelerde güçleri, olanakları oranında destek sağlayabilir.

Kazım başkanımızın kongrede yaptığı konuşma çok güzel ve etkileyiciydi. Şehirde en azından bir kısım iş insanlarını harekete geçirdi ve 100 biner lira bağışta bulundular. Bu şekilde güven sağlanıp, iş insanlarımızın desteği alınırsa transfer açılır ve hızla yükselişe geçeriz.

Şu anda Eskişehirsporumuz 3.ligde ve puan durumunda son sırada. Bunun altı amatör lig ve yok oluş.

Yıllardır kulübü birkaç değişiklikle aynı grup insanlar yönetiyor. Sanki kulübü başkalarına vermeyiz havasındalar. Ama yönetemiyorlar. Güven vermiyorlar. Şu andaki yöneticiler iyi niyetli ama bu kulüp güven kaybetmiş. Bu yüzdende devamlı sahipsiziz diye sızlanıyorlar.

Sponsor bulamıyoruz deniyor. Adı sanı bilinmeyen takımların bile sponsoru var. Örnek bu hafta oynadığımız ve 3-0 yenildiğimiz Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinin takımı. Karbel diye isim sponsoru var. 

Bizim takım geçen yıl daha iyi oynuyordu.Bir önceki yılda geçen yıldan daha iyiydi.Ama yapılan yanlışlıklar sonucu buralara düştük. Çocuklar artık tecrübesiz değil. Ama kendilerine güveni kalmamış. Güvensizlik her türlü fiziki hareketleri, etkileyen bir faktör.

Bu aşamada ne yapılabilir. Transfer tahtası mutlaka açılmalı. Mutlaka isim sponsoru bulunmalı. Devamlı gelir kaynağı olacak yatırımlar sağlanmalı. Devlet, belediyeler, iş adamları, destekleri için daha fazla gayret gösterilmeli, pilot takım oluşturulup geleceğe hazırlık yapılmalı. Son olarak maçlarımızı anlatan spikerler sürekli Yeni Eskişehir Stadı diye bahsettikçe derin üzüntü duyuyoruz. Ne zaman Atatürk stadi ismi resmileşecek. Lütfen AK partili ve MHP li arkadaşlar bu işe bir el atın.”