ŞANLIURFA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün yakalanmasına ilişkin, "PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya inşallah bunu Türkiye'ye teslim eder." dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa'da partisinin 6. Olağan İl Kongresi öncesinde, 11 Nisan Spor Salonu'nun dışında kendisini bekleyen vatandaşları parti otobüsü üzerinden selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfalı vatandaşların Kasım 2002'den beri kendisini hiç yalnız bırakmadıklarını belirtti.

Çok anlamlı bir dönemde Şanlıurfa 6. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdiklerine işaret eden Erdoğan, "Afrin Harekatı'nın olduğu bir dönemde sizlerle bir aradayız ve bugün öğlen civarı, 2 bin 21 teröristi etkisiz hale getirdik. Ne dedik? Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir." idiye konuştu.

Erdoğan, teröristlerle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini vurgulayarak, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak.' dedik. Şu anda şehitlerimiz bizi takip ediyor. Bizler de zaten onları ölüler olarak kabul etmiyoruz." ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün yakalanmasına ilişkin Erdoğan, "Şimdi PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya inşallah bunu Türkiye'ye teslim eder. Hak tecelli eder. Bunlar ümmeti böldüler, bu milleti parçaladılar. İşte onun için biz bu teröristlerle mücadele ediyoruz. Yoksa bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz teröristlerle. Bu mücadeleyi de bu şekilde sürdürüceğiz. Şu anda Afrin yavaş yavaş düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Mehmetçik ve ÖSO'nun omuz omuza bir mücadele verdiklerini hatırlatarak, Afrin'de gece gündüz mücadelenin sürdüğünü ve sürmeye devam edeceğini, sonunda da zafere ulaşılacağını bildirdi.

Konuşmasında tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz var mı? Yok. Paralel devletmiş, yok şuymuş yok buymuş. Paralel devletin mensupları nerede? Pensilvanya'da. Varsınlar diğerleri de onların yanına gitsin. Arkalarında kimlerin olduğunu biliyor değil mi? Bizde diyoruz ki samimi olanlar bizimle beraber. Samimi olmayanlar da orada. Hep seslendik, 'Ey Amerika, bu adamı bize ver. Bunu deport et, bak bu adam bu ülkede darbe girişiminde bulundu. Dolayısıyla bu adamı daha fazla saklarsan, bizim ittifakımıza yanlış hareket edersin.'"