AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, CHP’nin geçen hafta yaptığı fındık yürüyüşü ve mitingine üreticilerin destek vermediğine dikkat çekerek, “CHP’nin yaptığı fındık yürüyüş ve mitingi tam bir fiyaskodur” dedi.

CHP’nin fındıkta yaşanan ortamı değerlendirmek için Ordu’dan Giresun’a yürüyüş ve miting yaparak kendisine siyasi rant sağlamaya çalıştığını ifade eden Milletvekili Oktay Çanak, CHP’nin fındık ve üretici diye bir derdi olmadığını ifade etti. Milletvekili Çanak, “CHP’nin fındık ya da üretici diye bir derdi yok. CHP’nin asıl derdi AK Parti’yi yıpratmak ve ortamdan siyasi rant çıkarma gayreti var. Çok şükür milletimiz CHP’ye fırsat vermeyerek onları hayal kırıklığına uğrattı” diye konuştu.

Milletvekili Çanak, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde fındığın ekonomik ve sosyal yönünü çok iyi bildiklerini, kendisinin de fındık üreticisi olduğunu vurguladı. Hükümetin üreticiyi serbest piyasa şartlarına ezdirmemek için TMO vasıtasıyla fındık alımı yaptığını kaydeden Çanak, “Biz üreticinin yüzü nasıl gülecek onun derdindeyiz, onun peşindeyiz. Hükümetimiz fındığa sahip çıkmayıp TMO vasıtasıyla fındık alımı yapmasaydı fiyat serbest piyasada 5 liraya kadar düşebilecekti. Fındığın piyasada 8 lira olması bir tarafa hükümetimiz üreticiye destek olsun diye fındığı 10 liradan alıyor. Burada niyete bakmak lazım. Bu niyete de destek vermek lazım. CHP‘nin oyununa gelmemek lazım” şeklinde konuştu.