Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, piyasaları da olumsuz etkiledi. Dünyada birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de benzer sorunlar baş gösterdi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, piyasaların koronavirüse karşı alınan tedbirlerden etkilenmemesi için birtakım önlemler aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs tedbirlerinden etkilenen küçük esnafa yanınızdayız mesajı verdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamanın görüntülerini paylaşan Albayrak, "Adımlarımızı, süreçten en çok etkilenen vatandaşlarımızdan ve özellikle esnafımızdan başlayarak tüm sektörleri, meslek gruplarını içine alacak bir şekilde planladık." dedi.

"KÜÇÜK ESNAFIMIZ ENDİŞE ETMESİN"

Hükümetin küçük esnafın yanında olduğuna dikkat çeken Albayrak, "Bu sürecin en fazla etkilediği kesimin başında esnafımız geldi. Esnafımız ve esnafımızın yanında çalışan vatandaşlarımız... Mahallemizdeki, semtimizdeki küçük esnafımız endişe etmesin. Hükümetimiz, devletimiz onların yanında. Esnafımız için öncelikli 1.9 milyonu aşan sayıdaki tüm esnafımızı mücbir sebep kapsamına aldık." diye konuştu.

ESNAFIN NAKİT İHTİYACI

Bakan Albayrak, "Vergiler, kamu ödemeleri, banka ödemeleri ve çalışan maaşları konularının tamamında rahatlığı sağladıktan sonra esnafımızın nakit ihtiyacı için Halkbank aracılığıyla, 25 bin liralık Hazine destekli bir noktada oldukça düşük maliyetli finansmanı devreye aldık.

TEK İMZA İLE BAŞVURU HAKKI

Şunu çok net vurgulamak istiyorum. Esnafımızdan bu kapsamda sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve oda kaydı dışında hiçbir belge istemiyoruz ve tek bir imza ile tüm bu başvurularını yapabilirler." bilgisini paylaştı.

İŞİNİ, GELİRİNİ KAYBEDENLER...

İşini kaybedenlere seslenen Bakan Albayrak, "İşini, gelirini kaybeden vatandaşlarımızın sorunlarını ivedilikle çözmek için var gücümüzle uğraşacağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim