CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ÖSO’yu Kuvayi Milliye’ye benzetmesine ilişkin " Kuvayi Milli Hareketiyle ÖSO’yu bir görüyorlar. Kuvayi Milliye bu ülkede mazlum halkın kendi içinden çıkmış kararlı gücüne dayanan en şerefli tarihimizin bir özetidir.

“Zeytin Dalı Harekatı haklı gerekli meşru bir harekattır”

“Zeytin Dalı Harekatı haklı gerekli meşru bir harekattır” diyen Tezcan, “Ama siz adı Zeytin Dalı olan haklı meşru gerekli bir harekatı savaş edebiyatına dönüştürürseniz kirletirsiniz. Askerimiz orada büyük bir vakarla haysiyetle Türk ordusuna yakışır bir tutum içerisindedir. Girdiği günden bu yana Türk ordusuna yakışır üslub içinde yürütmektedir. Sizin çirkin siyaset diliniz ordumuzun durumuna gölge düşürmektedir. İktidar siyasetin çirkin dili gölge düşürmektedir. Çekin gölgenizi ordumuzun üzerinden. O zaman çıkın Huruç Harekatı diyin. Buna gölge düşürmeyin, harekatın adına gölge düşürmeyin. Çirkin dilinizle bu harekatın temizliğini kirletmeyin” ifadelerini kullandı.

“CHP her dönemde teröre karşı durmuştur”

CHP’nin teröre destek verdiği iddialarıyla ilgili Tezcan, "Bir kere açtıklarında bin kez yalan çıkıyor ağızlarından. CHP teröre destek vermiş. Lideri PKK’nın saldırısına hedef olmuş tek siyasi parti CHP’dir. Kılıçdaroğlu terör örgütünün saldırına hedef olmuştur. Kim teröre destek vermiş. Bir başka diğer terör örgütü FETÖ’yü silahlı kuvvetlerin kozmik odaya siz sokmadınız mı? CHP her dönemde teröre karşı durmuştur. İçeride ve dışarıda terörün kaynağı olan oluşumlarla hiçbir ilişkisi olmamıştır” diye konuştu.

"CHP ÖSO’yu nasıl görüyor, nasıl tanımlıyor" sorusu üzerine Tezcan, "Bizim ÖSO’yu tanımlamamıza gerek yok. TSK orada Zeytin Dalı Harekatı yapıyor. Bu harekatın adı da niyeti de bellidir. Biz böylesi önemli kendi güvenliğimizle ilgili milli dediğimiz bir harekatta tutup da başka örgütleri tarif etme ihtiyacı içerisinde değiliz" açıklamasında bulundu.