Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Kumluca İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı.

AK Parti Kumluca İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilen bayramlaşma programında konuşan Çavuşoğlu, "Birçok Müslüman ülke var. Nerede onlar, niye sesleri çıkmıyor? Herkes birbiriyle uğraşıyor, birbirini boğmaya çalışıyor. Müslümanlar zulüm altında. Neden birlik beraberlik içinde hareket etmiyoruz? Sorunları çözmek için neden çaba sarf etmiyoruz? Oradaki kardeşlerimize 70 milyon dolardan fazla yardım ulaştırdık. Yardım ulaştırmak yetmez. İki hafta sonra New York’ta Müslüman ülkelerin liderleri, uluslararası örgütler, BM Arakan Danışma Komisyonu Başkanı Kofi Annan ve BM genel sekreteri ve diğer liderlerle toplantı yapıp bu işi çözmemiz lazım" dedi.

Büyük Türk milleti olarak terörün her türlüsü ile mücadelede başarılı olunduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Teröristleri o dağlarda yaşadıkları inlerine gömmeye de devam edeceğiz. Bu vatan topraklarına göz dikenlerin gözü oyulur. Bu millet bunlara müsaade etmez" diye konuştu.

Bayramların birlik beraberliğin pekişmesine ve kaynaşmaya vesile olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “Kumluca’yı seven herkesi burada görüyorum. MHP İl Başkanına aramıza katıldığı ve yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür ediyorum. Antalya’ya yapılan hizmetler konusunda yapıcı tavsiyeleri, görüşleri ve önerileri oluyor. Siyaset esasen hizmet için bir araçtır. Hepimiz farklı siyasi parti görüşlerinden olabiliriz. Birbirimizin görüşlerine ve inançlarına saygı duymalıyız. Ama mesela Antalya veya Türkiye olunca hep birlikte olacağız. Öyle gidip yabancılara Türkiyeyi şikayet etmek bilmem ne olmaz. Kendi içimizde tartışalım. Ama Türkiye meselesi olunca tek yürek olmasını bilelim" dedi.

Kumluca ve Finike ilçelerine büyük bir bölge hastanesi yapmak arzusunda olduklarını, bu konularda mikro milliyetçilik yapılmaması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu "Çünkü ayrı ayrı hastanelerde ayrı teçhizatlar, ayrı doktorlar. En büyük eksikliğimiz doktor. 300 – 500 yataklı bir bölge hastanesi olsa kanser bölümü dahil her bölüm olur ve her bölümün doktoru olur. Tekirova Kumluca duble yolu yapılıyor. Bu yolu sahiden Kuzey’e kaydırma projemiz var. Finike’den Kalkan’a kadar viyadükleri ve tünelleri olan yol yapacağız. Projeleri hazırlanıyor. Birde Batı bölgemize hava alanı yapacağız. Cumhurbaşkanımız Antalya’ya son gelişinde bu müjdeyi verdi. Elektrikle ilgili sorunlar çözülsün diye Kumluca’ya 2 milyon TL ödenek ayırdık" ifadelerini kullandı.

Eğitim alanında da artık basit okullar yapmadıklarını, Kumluca’ya altında kendisinin de imzası bulunan bir fakülte açtıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, ilerleyen zamanda Batı Antalya’ya da bir üniversite kuracaklarını, Antalya’da 5 olan üniversite sayısını 10’a çıkartacaklarını söyledi.

"Bu vatan topraklarına göz dikenlerin gözü oyulur"

Türkiye’nin her türlü zorluklara rağmen emin adımlarla yoluna devam ettiğinin altını çizen Çavuşoğlu, ülkenin etrafına bakıldığında iç savaşlar, sivil savaşlar, ekonomik buhranlar olmak üzere her türlü olumsuzluğun bulunduğunu, dünyadaki problemlerin yarısının ve en ciddi olanların bu bölgede olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Dünya 7 – 8 yıl önce yaşadığı ekonomik krizi üzerinden atamamıştır. Bunlara rağmen Türkiye istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Son 15 yıl Türkiye için kolay olmamıştır. Terörün her türlüsü ile mücadele ediyoruz. Büyük Türk Milleti olarak terörün her türlüsü ile mücadelede başarılı oluyoruz. Teröristleri o dağlarda yaşadıkları inlerine gömmeye de devam edeceğiz. Bu vatan topraklarına göz dikenlerin gözü oyulur. Bu millet bunlara müsaade etmez. Geçen yıl yaşadığımız hain darbe girişimine rağmen bu sene Türkiye ilk çeyrekte % 5 büyüdü, ikinci çeyrekte de % 7 büyüyor. Dünyada Batı’da, en gelişmiş ülkelerde bu rakam %2 oranındadır. Bu ülkeler bu rakamı hayal olarak görüyorlar. Bizim ülkemiz %7 büyüyor" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı olduğunu, kişi başına düşen milli gelirin 3,5 dolardan 11 dolara yükseldiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Bu yetmez. 30 – 40 bin dolara çıkması lazım. İstikrarlı olmamız lazım. 16 Nisan referandumundan önce Başkanlık Sistemi gelince istikrar olacak demiştik. Bakın bunu ekonomide görmeye başladık. Çünkü ekonomide en önemli şey istikrardır. Koalisyonmuş, bir daha mı seçim olacakmış. Halk önünü görmelidir. O mu gelecek, bu mu gelecek, 7 Haziran’dan sonraki süreci bu halk bir daha yaşamak istemiyor. Her alanda güçlü olmamız lazım. Ne kadar güçlüyseniz o kadar söz sahibi olursunuz. Ne kadar güçlüyseniz mazlumların hakkını o kadar savunabilirsiniz" dedi.

"Müslüman ülkelerin liderleri ve BM Genel Sekreteri ve Kofi Annan ile birlikte konuşup bu sorunu kökten çözmemiz lazım"

Arakan’daki Rohingeyalarlı Müslümanlara Türkiye’den daha fazla hassasiyet gösteren ülkenin olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bir sürü Müslüman ülke var dünyada nerede onlar, niye sesleri çıkmıyor? Herkes birbiriyle uğraşıyor. Herkes birbirini boğmaya çalışıyor. Orada Müslümanlar zulüm altında. Niye birlik beraberlik içinde hareket etmiyoruz. Niye orada Müslüman kardeşlerimize yardım etmiyoruz. Türkiye bugüne kadar orada Müslüman kardeşlerimize 70 milyon dolarlık yardım ulaştırdı. Ama sadece yardım etmek yetmez. Bu sorunu kökten çözmemiz lazım. İki hafta sonra New York’ta Genel Kurul başladıktan sonra Müslüman ülkelerin liderleri ve BM Genel Sekreteri ve Kofi Annan ile birlikte konuşup bu sorunu kökten çözmemiz lazım."

Kuzey Irak konusunda da görüşlerini paylaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bundan iki hafta önce Irak’ta olduğunu ve görüşmeler yaptığını, Erbil’e geçtiğini ve Türkiye’nin mesajlarını verdiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Bu referandumun ne kadar yanlış olduğunu söyledim. Bu arada Türkmen kardeşlerimizle de görüştüm. Türkmen kardeşlerimiz diyor ki, bize daha fazla okul yapın. Hastane yapın diyor. Bizden istiyor. Tabi ki bizden isteyecek. Başka nereden isteyecek. ’Daha fazla çocuğumuz Türkiye’de okusun. Türkiye’deki okullarda okumamız için burs veriyorsunuz. Daha fazla vermeniz gerekiyor’ dediler. Güçlü olmasak, ekonomimiz istikrarlı olmasa biz bunların altından kalkabilir miyiz" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu’nun Kumluca’da bayramlaşma programına AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kumluca Belediye Başkan Vekili İsmail Değirmenci, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, MHP Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.