Amasya'da konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; 

“Bu zamları kim yaptı? Bilen yok. Asgari ücreti açıklayanı biliyoruz. Memura ve emekliye zamları açıklayını biliyoruz. Yılbaşı gecesi yaşanan zam yağmuruna kim neden oldu bilen yok. Zamlar açıklanmıyor. Ortada sorumlu yok. Asgari ücrete yapılan artış çalışanın cebine girmeden bitti.

Bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum. Oyuna gelmeyin, sandığa gelin. Aman oyuna gelip sokağa çıkmayın. Yapılacak bir tane iş var. İlk seçimde seçime katılım oranını yüzde 95’lerde yapıp Erdoğan’ı emekli etmek. Torun sevmeye gitsin.

Dolar 2 buçuk ay önce 9 liralardaydı. Dalgalı kur sistemi ismini değiştirsinler. Fırtınalı kur sistemi yapsınlar. Nureddin Nebati’ye de bir çift sözüm var. Gözlerinizdeki ışığı göremedim ama milletin çalınan rızkını gördüm.

Milli Eğitim Müdürüne de sesleniyorum. İnsanların içerisinde bir okul müdürünü fırçalamak sana yakışmadı. Ödenek istenilseymiş, gönderecekmiş. Sayın Bakan sen kimi kandırıyorsun. Türkiye’deki tüm okullara ödenek gönderilmesi gerekiyor. Okulları veliler finanse ediyor. Bunu bilmiyor musun. Sen ayda mı yaşıyorsun. Bir öğretmen olarak sana yanıt veriyorum. Utanmazlığın lüzumu yok.”