İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Sağlık personelinin özlük haklarının düzeltilmesi, hekim istifalarının ve yurt dışına girişlerinin engellenmesi, sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda, aynı zamanda TBMM sağlık komisyonu üyesi olmam münasebetiyle, müteakip defalar TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarım olmuştur.

13.01.2021 tarihinde, hekimlerin meslek kuruluşu olan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı ve TBMM'de görev yapan hekim milletvekilleri ile saat 14.00'da TBMM basın locasında açıklama yapıldı.

Tüm sağlık personelinin özlük haklarını iyileştirmesi, sağlıkta şiddetin önlenmesi konularında, sağlık personelinin taleplerine hükümetin dikkati çekilmiştir. 

2 hafta önce sırf hekimlerin özlük haklarının düzeltilmesi amacıyla TBMM Genel Kurulu’nda yasal düzenlemeye gidildikten sonra, Hükümetçe yasa geri çekilmiş, sağlık camiasından milletvekillerine gelen protesto aramaları patlama yapmış, hekim milletvekilleri cevap veremez durumda kalmışlardır.

Sağlık çalışanlarının sorunları partiler ve dernekler üstüdür. Öncelikle bir hekim olarak, yetişmiş hekim sıkıntısına, tedavi ve ilaç tedariği sorunlarına dikkat çekip, hükümetin bu konuda tedbir almasının sağlanması amaçlanmaktadır. Muhalefet duygusuyla değil meslektaş duyarlılığı ile basın toplantısına katıldım.

Hükümetin milyonlarca sağlık çalışanını ilgilendiren düzenlemeyi hızla yapmasını bekliyorum.

Soruna eğilip onu düzeltmesi gerekenlerin, olayı birtakım siyasi kılıflara büründürmeleri üzüntü vericidir.

Bir hekim açısından hastanın dili, dini, mezhebi, siyasi düşüncesi, ırkı, her türlü kaygı ve mülahazanın dışındadır.”