TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Andean (AND) Parlamentosu Başkanı Fernando Meza Moncada ve beraberindeki heyet ile görüştü.

TBMM Başkanlık makamındaki görüşmede Aydın, Andean Parlamentosu (Bolivya, Kolombiya, Ekvador, Peru ve Şili'nin temsilcilerinden oluşan parlamento) Başkanı Moncada ve beraberindekileri Türkiye'de görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Şili-Türkiye arasındaki mesafe uzak olsa da gönüllerin yakın olduğunu çok iyi bildiklerini aktaran Aydın, "Sizleri demokrasimizin beşiği parlamentomuzda ağırlamak memnuniyet verici." ifadesini kullandı.

Aydın, konuk heyeti TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın karşılayacağını ancak Kahraman'ın bir taziye dolayısıyla İstanbul'a gitmek zorunda kaldığına işaret ederek, "Heyetinizi Meclis Başkanımız, değerli büyüğümüz İsmail Kahraman karşılacaktı. Çok yakın arkadaşı, dostu, aynı zamanda bir milletvekilimizin de babasının vefatı dolayısıyla İstanbul'a gitti. Sizlere çok selamı var." diye konuştu.

Andean Parlamentosu Başkanı Fernando Meza Moncada ise her zaman kalplerinde farklı bir yeri olan Türkiye'de bulunmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Moncada, "Birlikte kalbi olarak yakın ilişkilerimizin olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye'nin her zaman bizim için farklı bir yeri olmuştur. İlişkilerimizin artarak devam edeceğine olan inancım sonsuz." dedi.

Görüşme, basına kapalı devam etti.