İYİ Parti Çifteler İlçe Başkanı Recai Kutlay, Sakarya Nehri’nin kaynağı olan Sakaryabaşı’nda suların azalmakta olduğunu belirterek, böyle devam eder ve yetkililer tarafından önlem alınmazsa gelecek nesillerin Sakaryabaşı’nın nimetlerini göremeyeceğini söyledi.

Çifteler’in Eskişehir’in en güzel ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Recai Kutlay, ilçenin tarımsal üretimde ürün çeşitliliğine sahip olduğunu küçük ve büyükbaş hayvancılığın yapıldığını buna karşın sürekli göç veren bir ilçe olduğunu söyledi.  

İYİ Parti Çifteler İlçe Başkanı Recai Kutlay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sakarya Nehri’ne ve baş kaynağı Sakaryabaşı gibi bir güzelliğe sahibiz. Sularımız azalıyor. Göletler ve gözeler kuruyor. Eminekin Mahallemizde bulunan Gözbaş deresinden önceleri hem tarımsal sulamada hem değirmen olarak yararlanılırken bugün su akmıyor. Dere kenarındaki çok yıllık ağaçlar kurudu.

Sakarya Nehrinin suyu da azalmakta. Gelecek nesiller bu güzelim Sakaryabaşı nimetini göremeyebilir. Nedenleri tespit edilip; nedenlere ait sorunlar çözülmelidir.

Değerli Çiftelerliler Sakaryabaşı mesire yerinde bulunan havuz için; Gökgöz kültürdür diyen kardeşlerimiz var. Gökgöz açılmalı ve yapay havuzlarda yüzmeye mahkûm edilmelidir.

Bu güzel ilçemizin bir önemli sorunu da yollar. Hemen her ara yol çukurlarla dolu. Yolların sağlam yerini bulmak zor. Bir şekliyle fırsatlar ortaya çıkarılıp bakım ve tamirleri en azından yapılmalı.

Daha yaşanabilir bir Çifteler için İYİ Parti Çifteler İlçe Başkanlığı olarak sorunları, çözümleri dile getirmeye devam edeceğiz.”