CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel Eskişehirspor hakkında açıklamalarda bulundu.

“Eskişehirspor hepimizin ortak sevdası. Ben de 2000 yılında çok zor bir dönemde yöneticilik yaptım. Eskişehirspor için herkes çok çaba sarf ederken maalesef kulüp üzerinden nemalananlar da oldu. Eskişehirspor’a bu sebeple çok fazla sayıda manevi borcu olan insan var. Bu insanların bir araya gelerek kulübü kurtarması gerekiyor. Bu marka üzerinden nasıl kendilerine çıkar sağladılarsa aynı şekilde bu kulübü kurtarmaları gerekiyor. 300 milyonluk borç normal bir borç değil. 

AK Parti İl Başkanının isim sponsorluğu konusunda girişimlerde bulunduğunu duyuyoruz. Bundan önce de defalarca ilgileniyoruz, çözmeye çalışıyoruz dediler ama ortada bir şey yok. Hep sözler verdiler, hayal sattılar ama gelinen nokta ortada. Eskişehirspor’un siyaset üstüdür. Kamu gücünü madem elinizde bulunduruyorsunuz, problemleri çözün. İnşallah Kırka Boraks gibi firmalar Eskişehirspor’a isim sponsoru olur. Kimsenin böyle bir sponsorluğa itiraz edeceğini zannetmiyorum. 

Mevcut yönetim iyi niyetiyle işler yapmaya çalışan insanlardan oluşuyor. Şirketleşme konusu çok önemli. Umarım gerekli işlemleri tamamlanır ve Eskişehirspor daha şeffaf ve denetlenebilir bir hale gelir. Bazı kesimlerde olan güvensizlik duygusu ancak böyle aşılabilir. Genel Kurulda şirketleşme yetkisi de alındı. Keşke bu işler çok daha erken yapılsaydı. 

Geçmişte iki kez benzin istasyonu Eskişehirspor’a verildi. Yine verilir. Odunpazarı Belediyesinin Eskişehirspor’a verdiği destekleri herkes gördü. Yeni stadyumun bakımını bile üstlenmek istediler ama engellendiler. Eskişehirspor’un doğru yönetildiğini gördüklerinde herkes destek olur. Yılmaz Büyükerşen de destek verir. Sadece kurumsal bir yapı ile yanına gitmek gerekiyor. İllaki formüller bulunur ve gerekli adımlar atılır.”