Tüm dünya corona virüsle uğraşırken ülkemizde de her evde maddi zorluklar aylardır demekten öte malesef 1 yılı aştı.
65 yaş üstü evde, çocuklar evde, müzisyenler evde ,işsizler ,EYT liler evde ve TV deki reklamlara bakıyorum sonra cüzdanıma.
Reklamlar diyor ki iste gelsin kapına.Tatil fırsatlarını kaçırmayın.Bankadan daha fazlası diye reklam yapan bankalar.Aman yarabbi
İnsanlar markette poşet parası vermemek için cebinde poşetle gezerken pazara aksam geç saatlerde gidip biraz daha ucuza alabilirim derdindeyken isteyin kapına gelsin.Getir bir mutluluk.
Rakamlara göre büyüyoruz enflasyon bizi teğet geçmiş herşey yolunda olunca tabii ki tatili hepimiz hallettik.Markete ne gerek var istiyorsun kapına getiriyor.Saatlerce sokaklarda vızır vızır arı gibi çalışan yorgun kurye zile basıyor.Elinde bi poşet.Paran varsa mutluluk kargo ile de gelir mi acaba.
Öyle bir dünya düzeni ki yaşadıklarımız.Herkesin tebessümle keyifle eğlendiği düğünlerde müzisyenler ekmek parası kazanırdı corona öncesi.
Bankalar deseniz şubeye gelmenize gerek yok arayın bizi görüntülü işlemlerinizi halledelim diyorlar.Aylik geliri açlık sınırında olan milyonlarca insanın aklına banka deyince ya kredi kartı ya kredi faizi gelir.Ülkemizde kaç kişinin bankada ileride günler için dursun dediği parası var ki zaten.
Eskiden gelir düzeyi olarak üst, orta ,alt gelir grubu vardı.
Şimdi üst düzey gelir grubu ve alt sınır gelir grubu kaldı.Ortasi yok yani.
Zor günler geçirdiğimiz doğrudur hepimiz için.
Ne zaman normale döneriz bilemem ama herkes için gönlümden geçen tek bir Dua var.
tüm darda zorda olanlara
Gelsin Bİ MUTLULUK