Geçtiğimiz günlerde anayasal hakları olan sendikalaşma haklarını kullanan işçiler ile işveren arasında yapılan görüşmelere rağmen anlaşmaya varamamış ve greve çıkmıştı.

Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube başkanı Erdal Akyazı ve işçiler ile biraraya gelen Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Köse; “Bugün ülkemizin düştüğü ekonomik buhran derinleşerek devam etmekte ve hükümetin yanlış politikaları her geçen gün etkisini arttırmaktadır. Çarşı, pazar ve market giderleri herkesin belini bükmektedir. Bunlar yetmezmiş gibi fahiş kira artışları, faturalara gelen zamlar dayanılmaz bir hal almıştır. Atışkan Alçı çalışanlarımızın 10 hatta 15 yıllık olanların dahil halen asgari ücret ve çok cüzzi miktarda üstünde maaş almaları kabul edilebilir bir durum değildir.

Günümüzde milyonluk vergilerin silindiği yandaş işverenlerin kollandığı bir dönemde işçi kardeşlerimizin istediği trilyonlar değildir.

Yaşanan ağır ekonomik şartlar altında sadece bir nefes almak isteyen İşçilerimizin bu haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarındayız.” dedi.

İşçiler ise, biz insanca yaşamak istiyoruz, düğünümüze hatta cenazemize bile katılamıyoruz, işveren baskısı ile her an işten atılma korkusu ile yaşamak çok zor, iş güvenliği ve işçi sağlığı adına da sıkıntılarımız çok fazla inanın işverenden çok şey beklemiyoruz, biz sadece insanca, onurla yaşamak için adil paylaşım bekliyoruz dediler.

Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı’da Saadet Partisi’nin bu ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Saadet Partisi Tepebaşı ilçe Başkanı Muhammed Ali Köse; “Bu siyasal bir mesele değil toplumsal bir sorundur. İnşallah önümüzdeki hafta içi görüşmeler olumlu yönde sonuçlanır ve çifte bayram yaşarız.” dedi.