Tüm dünyada oldukça yaygın görülen obezite hastalığı insan sağlığı açısından oldukça büyük bir tehdit oluşturmakta. Ancak bunun yansıra vücut kitle indeksi 18.5’un altında olan ve kilo almak için uğraşan insanlar da mevcut. Sağlığı fazla kilo kadar aşırı zayıflık da tehdit ediyor.

Uzmanlar vücut kitle indeksinin 18.5 değerinin altına düştüğünde ciddi sağlık problemleri ile karşılaşabileceğini insanlara hatırlatıyor. Yapılan şok diyetler ve sağlıksız beslenme aşırı zayıf olma hastalığına davetiye çıkarıyor. Peki sağlıklı bir şekilde kilo almak için neler yapılabilir? Bu soruya uzmanlardan gelen cevap ise ortak bir noktada buluşmakta. Günde en az 3 öğün beslenilmeli ve yiyecekler protein ağırlıkta olmalı. Ayrıca yediğiniz yemeklere sos katarak iştahınızı daha da artırabilirsiniz.

Aşırı zayıf olma, bağışıklık sistemini olumsuz etkilemekte ve hatta kadınlarda adet düzensizliğinden tutun da infertilite gibi sistemik sorunlara bile yol açmaktadır. Bunun için fit bir görünüme sahip olabilmek adına yapılan şok diyetler ve sağlıksız beslenme, aşırı zayıf olma hastalığına davetiye çıkarmakta.

Bilinçli yapılan hayat tarzı değişiklikleri ise oldukça yüz güldürücü sonuçları doğurmaktadır. Pirinç, süt, kuruyemiş, kırmızı et, patates gibi besinleri tüketmek kilo almanıza yardımcı olacaktır. Ancak kilo alabilmek uğruna aşırı derecede karbonhidrat tüketmek bu sefer de diyabet hastalığına yakalanmanıza neden olabilir. Dozunda bir beslenme planı uygulamak yerinde bir karar olacaktır.