Eskişehir Şehir Hastanesi'nde bel ve sırt eğriliği (skolyoz) bulunan 26 yaşındaki bir hastanın başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştuğu açıklandı... 

Eskişehir Şehir Hastanesi'nden hastanın röntgen fimleri ile yapılan açıklamada, "Eskişehir Şehir Hastanesi'ne şiddetli bel ve sırt ağrısı nedeni ile başvuran 26 yaşındaki bayan hastanın yapılan tetkiklerinde skolyoz (bel ve sırt eğriliği) saptandı. Hastamıza Op. Dr. Murat Baloğlu ve ekibi tarafından, üst sırt omurundan alt bel omuruna kadar stabilizasyon ve düzeltme ameliyatı uygulandı. Operasyon başarıyla sonuçlandı. Hasta cerrahiden 1 gün sonra ayağa kalkarak 5. Günde sağlıklı olarak taburcu edildi" denildi. 

Çocukluk ve ergenlikte tespit edilebilir, kızlarda sık görülüyor 

Açıklamada ayrıca,  "Skolyoz hastalığı adelosan (çocukluk ve ergenlik) çağında tespit edilebilen ve genellikle nedeni bilinmeyen bir hastalıktır. Kızlarda daha sık görülür ve hasta adet görünceye kadar ilerlemesi devam eder. Cerrahi endikasyonu olan hastalarda başarı ile tedavi edilebilen bir hastalıktır" ifadeleri yer aldı.

Mutlaka hastaneye başvurmalılar

Açıklamada, "Duruş ve şekil bozuklukları olan çocuk ve gençler mutlaka hastaneye başvurmalıdır. İlerleyen yaşlarda eğriliğin rijit hale gelmesi nedeni ile cerrahi çok daha zor ve sorunlu hale gelmektedir" denildi.