1 Haziran’dan itibaren hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin planlanmasının ardından Eskişehir’deki Kamu Hastaneleri de yeni normalleşme adımlarıyla birlikte tüm branşlarda hasta muayeneleri başladı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge Eskişehir Şehir Hastanesine yaptığı ziyarette, Sağlık Bakanlığınca 1 Haziran’da çıkartılan Hastanelerde Normalleşme Dönüş Planı çerçevesinde alınan önlem ve uygulamaları yaptığı ziyarette yerinde inceleyerek Başhekim Uzm. Dr. Yaşar Bildirici den bilgiler aldı.

Hastanede çeşitli servis ve polikliniklere yaptığı ziyarette sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek görüşen Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge çalışanlara bir sıkıntıları olup olmadığını sorarak, kolaylıklar diledi.  

Muayene sırası bekleyen hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletip şifa diledi.

Burada hasta ve hasta yakınlarıyla yaptığı sohbette ,hastanedeki yeni normalleşme uygulamaları hakkında bilgiler aktaran Bilge, 1 Haziran itibariyle hastanelerde alınan tedbirler doğrusunda, polikliniklerde hasta bakılmaya başlandığını belirterek; muayeneye gelen hastaların muhakkak sosyal mesafe  kuralı ile maske kullanımına dikkat  etmelerini isteyerek, doğru maske  kullanımı, sosyal mesafeye uyulması ve kişisel hijyenin bu dönemde  Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)la mücadelede en  önemli  unsurlar olduğuna değinerek, tedbiri elden bırakmamanın eski normal hayatımıza geçişi hızlandıracağını vurguladı.