Hepatit C hastalığı hepatit virüsleri ile bulaşan ve ortak yaşam alanlarında oldukça bulaşıcı seyreden bir rahatsızlıktır. Ortak yaşam alanları içerisinde aynı diş fırçası kullanımı, aynı tarak kullanımı ya da damar içi uyuşturucu kullanımı ile bulaşıcılığı artan bu hastalıkta tedavi, antiviral kombinasyonları ile sağlanmaktadır. İnterferon ve ribavirin kombinasyonları hepatit C hastalığını tedavi eden gastroenterologlar tarafından sıklıkla tercih edilir.

Hepatit virüsleri içinde yer alan hepatit C virüsü diğer viral etkenlere nazaran çok bulaşıcı bir hastalık tablosu oluşturmaktadır. Tedavisi ise antivirallerle ortalama olarak 2-12 hafta gibi kısa bir süre içerisinde hekimler tarafından sağlanmaktadır. Daha sonrasında ise hastalığa sahip kişilerin bağışıklık sistemlerine iyi bakmaları gerekir. Çünkü alınan ağır antiviral ilaçlar vücutta birtakım immün sistem süpresyonu yapar. İlerleyen zamanlarda da bir sıkıntı yaanmaması adına antiviral tedaviyle birlikte immün sistemi güçlendirici ajanların kullanımı oldukça önemlidir.

Hepatit C hastalığı bulaşıcılık yönünden toplumları tehlikeye atmaktadır. Özellikle karaciğer destrüksüyonu yapabilen bu virüs zamanında ve etkin tedavi edilmediği takdirde kronik karaciğer yermezliği tablosuna yol açacaktır. Bu aşamaya gelindikten sonra da geri dönüşümü imkansız hasarlar oluşacak ve hasta siroza kadar ilerleyecektir. Eğer vücudunuzda genel olarak halsizlik, yorgunluk ve tende bir sararma hissediyorsanız en kısa sürede bir hekime başvurmanızda büyük yarar olacaktır.