İnsomnia hastalığı, gün geçtikçe artan ve yaşam standardını oldukça olumsuz etkileyen kronik bir uyku bozukluğu hastalığıdır. Bu hastalığa sahip olan kişiler uykuya dalmakta zorlanırlar ya da derin uykuda iken zaman zaman uyanırlar. Günlük yaşantıları sekteye uğrar ve uykusuzluk çektikleri için de hiçbir işe tam olarak odaklanamazlar.

Kalitesiz bir hayat yaşadıkları için de hayatlarında birçok şeyde zorluk yaşarlar. Kaliteli bir uyku hasreti ile yaşayan insomnia hastaları, çoğunlukla doktora başvurmakta epey geç kalırlar. Doktora başvuran ve etkin bir tedavi bekleyen insomnia hastaları uzun bir tedavi sürecine girmekte de zorlanırlar. Çünkü tedavi süreleri uzun olduğu için sabretmekte oldukça zorluk çekerler.

İnsomnia hastaları gece uykuya dalmakta zorluk çekerler ve gece uykuları esnasında fazlaca zorluk çekerler. Uykudan uyanma bile yaşayan bu hastalarda günlük yaşantıları esnasında gerçekleştirdikleri aktivitelerde zorluk çektikleri için tedavi olabilmek adına birçok yolu tercih ederler. Hatta birçoğu uyumadan önce papatya ya da melisa çayı içmelerine rağmen tam ve etkin bir çare bulamadıklarından yakınırlar.

Uyumadan önce içilen melisa çayları birçok kişide etkin bir tedavi olarak uygulansa da bazı hastalık sahipleri tam bir verim elde edemezler. Uykusuzluk onlar için artık kronik bir aşamaya geçmiştir ve ne yapsalar çare bulamazlar. Tam ve etkin br tedavi için de alanında uzman bir doktordan yardım almakta büyük fayda vardır.