Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Odunpazarı Belediyesi, başta kendi bünyesinde yer alan Ihlamurkent ve Kurtuluş Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi olmak üzere Odunpazarı bölgesinde bulunan tüm kreşler ve anaokullarında dezenfeksiyon işlemi başlattı. Odunpazarı Belediyesi’ne ait Ihlamurkent ve Kurtuluş Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi dezenfekte edildi. Oyunpazarları, dezenfeksiyon çalışması öncesinde Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı bir biçimde temizlendi. Temizliğin ardından da Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Oyunpazalarının girişlerinden başlanarak tüm sınıf ve odalarını dezenfekte etti" denildi. 

Belediyeden  yapılan açıklamada, bölgede bulunan tüm özel kreş ve anaokullarında dezenfeksiyon çalışması yapıldığı ifade edildi. 

Sağlık Bakanlığı ve EPA onaylı ithal biyosidal ürünlerle Odunpazarı İlçesinde yer alan talepte bulunan tüm kreş, anaokulu, halk sağlığı merkezi, cami, kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, vatandaşları da kurallara uymaları konusunda uyardı.