Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ankara’da katıldığı 112 Acil Ambulans Sistemi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yaptıkları altyapı çalışmaları neticesinde vakaya ulaşma sürelerinin 10 dakikanın bile altına inmeye başladığını ifade etti. Bu durumun sağlık sistemi açısından son derece faydalı ve hayat kurtarıcı olduğunu söyleyen Koca, ilerleyen zamanlarda acil tıp teknisyenleri ve deneyimli ambulans şoförleri ile kırsalda gerçekleştirilen 30 dakika ulaşım süresini de aşarak daha kısa zaman dilimlerine getireceğini tüm kamuoyu ile paylaştı.

Zaman zaman ambulansların ulaşımı ile ilgili vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirten sağlık bakanımız, bu konu hakkında oldukça titiz bir çalışma yaptıklarını belirtti. Artık hastalar çok kısa süre içerisinde acil sağlık durumlarında hastaneye sevk edilebilecek ya da evlerinden alınıp hızlı müdahale için hastaneye getirilebilecek. Eskiden bu zaman dilimi merkezlerde 30 dk. kırsalda ise 1 saati buluyordu. Fakat şimdi ise bu süreçler oldukça kısaldı. Hem vatandaşlar bu hızlı hizmetten kısa sürede faydalanacak hem de birçok insan hayatlarına daha sağlıklı devam edebilmek için fırsat bulabilecek.

Bakan Fahrettin Koca, toplantıda yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının özverili performanslarına da değindi. Güvenilir ve fedakâr acil tıp teknisyenleri sayesinde her geçen yıl daha fazla hayata ulaştıklarını ve daha fazla sayıda vakayı döndürdüklerini dile getirdi. Bu sayede başarılı çalışmalara imza atan ekipler, her yıl yapılan toplantılarda ödüllendirildi.