Diyabetle Yaşam Derneği Antakya Şube Başkanı Süleyman Nayman, diyabet eğitiminde önemli olanın kan şekeri düzeylerini kontrol altına almak, enfeksiyonlardan korumak, kan şekerinin doku ve organlara vereceği zararları önlemek olduğunu söyledi.

Nayman, Samandağ Belediyesi’nin eski nikah salonunda düzenlenen Diyabette Doku ve Organları Koruma Diyabet Eğitimi Bilinçlendirme Semineri’nde diyabetle ilgili dünyadaki gelişmelerden söz etti. Nayman, “Lizbon’da 53. Uluslararası Diyabet Kongresinde 15 bini aşkın bilim adamı diyabeti konuşuyor, tartışıyor ve gelişmeleri izliyor. Bize yansıyan bilgilere göre, bilim adamları kök hücre çalışmalarıyla ana hücreden yeni hücreler ürettiler. Bu hücreleri vücuda geri vererek hasarlı dokuları tamir edecek tedaviler yapmayı başardılar” dedi.

Süleyman Nayman, diyabet eğitiminde önemli olanın kan şekeri düzeylerini kontrol altına almak, enfeksiyonlardan korumak, kan şekerinin doku ve organlara vereceği zararları önlemek olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde tip 1 diyabet teknolojisinin ve çocuk endokrinoloji doktorlarının, diyabet hemşiresi ve diyabet diyetisyenlerinin yetersiz olması nedeniyle diyabetlilerin sağlam bir endokrin ekibine ihtiyaç duyduğu ve ulaşamadığı, maddi manevi zorluklarla hayatlarını yaşadıkları bir gerçektir. En basit örneği Hatay ilimizde çocuk endokrinoloji doktoru yok” diye konuştu.

Seminere Hatay Sosyal Yardımlaşma Federasyon Başkanı Hamdi Kaçar, Hatay Kadın Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Suat Bostancı, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nesip Fırıncıoğulları ve vatandaşlar katıldı.