Bugünkü yazım hem takipçilerimizin, hem benim keyifle bir çırpıda okuyacağı ve zevk alacağı bir yazı olacağından hiç şüphem yok. Bugünkü yazımın konuğu renkli bir sima ve tanınan bir kişi olunca böyle düşünmem çok normal.

Genellikle keyifli zaman geçirmek istediğimiz de ilk aklımıza gelen zevk alabileceğimiz tarz müziklere kulak vermek ilk akla gelenlerdendir.

Bugün köşemin konuğu genç, dinamik, sevimli, içten, sempatik, işine bağlı, sahnelerin coşkulu  sanatçısı Cenk Gündoğmuş

Sohbetimize başlarken tabi ki Cenk in kendisini sevenlerine tanıtmasını istiyorum. Bize kendini tanıtır mısın Cenk.

Ben Eskişehir evladıyım, 38 yaşındayım. Ailemin büyük destekleriyle Sanat hayatın da önemli adımlar atmaya çalışan bir müzik sever olarak müzik camiasının içine girmeye ve kendime yer bulmaya çalıştım. 9-10 yaşlarından beri müzikle uğraşıyorum. Bu sektörde çok çalışmanın ve gündemi sürekli takip ederek kendimizi hep geliştirmenin bilinci ile sanat hayatıma yön vermeye devam ediyorum.

Müzik ve eğlence sektörü oldukça zorlu bir yol yürümeyi, sürekli yenilikçi ve araştırmacı olmayı gerektiriyor, bütün bunlara hazırlıklı olup müziğe nasıl gönül verdin ve bu mecrada yol almanda ki itici güçler nelerdi ?

Müziğe 9-10 yaşlarında başladım. Ailemin ve çevremdeki ileri gelen müzik üstatlarının destekleriyle kendimi ileriye taşımaya çalıştım. Gerçekten zor ve meşakkat limitleri fazla olan bir yol ama bir yandan da çok zevkli bir yol. Eğer gönül verdiğiniz bir işte başarıyı yakalamak istiyorsanız zorluklarına göğüs germeyi göze almalısınız. Ailem ve yakın çevrem beni bu konuda iyi yetiştirdiler diyebilirim. Karakter olarak vazgeçmeyi hiç düşünmem, gönül verdiğim müzik sektöründe de tüm zorlukları baştan kabul ederek mücadele gücümle tırmanmaya çalıştım. Ailem her zaman arkamda durdu ve bana itici güç oldular. Onlara minnet borçluyum.

Hep konuklarımın yaptığı işin kendileri için ne anlama geldiğini sorarım bilirsin. Cenk Gündoğmuş için müzik ne anlama geliyor ?

Saim abim müzik benim için belki klasik bir cümle olacak ama gerçekten de öyledir bir yaşam biçimidir. Ben müzik ile nefes alır, müzik ile hayat bulurum. Yaşamımın her karesinde notalar olduğunu söyleyebilirim. Hem sahne sanatçısı ve hem de işin mutfağında ki beste çalışmalarım olduğundan hayatın ritmi benim için müziktir…

Her sanatçının sevenleri ile ilk buluşmaları önemli bir an olarak hafızalarda kalır. Senin ilk seyircilerin ile tanışman nasıl gerçekleşti ?

O kadar güzel anılarla başladım ki.  Aslında benim sahnelere çıktığım zamanlarda çok fazla telefon yoktu internet yoktu. İnsanlar sanatçıları radyo ve televizyonlardan takip edebiliyordu.

Ben büyük üstatların yanında düğünlere giderdim. Bazen bana bir şarkı okuturlardı. Tabi o zamanlar yaşımızda çok küçüktü. Bir gün Saim abi bir düğünde sanatçı arkadaşlarınızın yanına ziyarete gelmiştiniz, o sıra beni de şarkı söylerken gördünüz. Bana o hafta canlı olarak yaptığınız Saim Show programında görmek istediğinizi söylediniz. Benim için rüya gibi bir olaydı, o gece uyuyamadım… Gülmeyin öyle böyle bir heyecan değil düşünsenize internet yok telefon desen yok herkes seni izleyecek. Nasıl heyecan nasıl bir heyecan, akşamdan ne giyeceğimi hazırlıyoruz annemle sonra bir yandan da hangi şarkı söyleyeceğim ona bakıyorum. evde müzik setimiz vardı kaseti takar söyleyeceğim şarkıyı hazırlardım. Evde provalar yaptım elime tarak yada kalem aldım mikrofon gibi şarkıları test ettim. Sonrasın da şarkıyı ezberledim 2 tane şarkı hazırladım. Evet gece uyuyamadım ama sabah olduktan sonra da akşam programın saatimi heyecanla beklemeye başladım. Saim Show un yapıldığı Kanal26 stüdyosuna  gittim erkenden. Birçok müzik dünyasının tanınan ismi programa davetliydi, seyircilerde vardı. Bende ki heyecanı anlatamam. Stüdyoya girdik ben kenarda bekliyordum, heyecandan elim ayağım tir tir titriyordu. Bir anda Saim abim beni anons ettiniz. Düşünseniz ya birçok profesyonel önünde şarkı okuyacağım dahası herkes televizyondan beni izleyecek. Saim abim bende ki heyecanı siz anlamıştınız şarkımı söylerken kendi kendime başarmalısın Cenk bu bir fırsat diye güç vermeye çalıştım. O gün benim seyircilerin karşısına ilk çıkışımdı ve o güne dair sizin bir sözünüz hala kulaklarımda çınlamakta. Bu genç adama iyi bakın ve onun şarkılarına kulak verin, bir gün bu ses çok sevilecek. Hala unutamam Saim abim. Bu yüzden siz benim ilklerimdensiniz…

Evet bende hatırlıyorum o günü ve iyi ki de yaşanmış o gün. Son günlerde gazetelerde, televizyonlarda, radyolarda sık sık ismin geçiyor. Adına bir haber yapıldığında senden bahseden bir yazı okuduğunda neler hissediyorsun ?

Düşünsenize şimdilerde sosyal medya çok yaygın ve herkes her şeyi istediği gibi paylaşabiliyor. Gazete, haber siteleri, televizyon ve radyolarda sizden bahsedilmesi çok başka bir şey. Ben her seferinde heyecan duyuyorum. Biliyorum ki iyi bir şey yapıldığında medya sizi konu alır ve size yaptığı haber veya söyleşide yer verir. Bu gurur verici. Takdir edilmek, yaptığın şeylerin dikkate alınması harika bir şey. O yüzden sizin vasıtanızla Eskişehir’deki tüm gazetelerimizi, haber sitelerini, radyo ve televizyonlarda ki dostlarıma, abilerime sonsuz teşekkürler ediyorum bizim sesimiz oldular.

Kadınlar matinesi konusunda çok çalışmaların oldu. Ne zamandır bu konuyla ilgili çalışmaların var. İleriki tarihlerde Kadınlar matinesi konusunda sürprizlerin olacak mı ?

Saim abi biliyorsun pandemi öncesi 18.matinemizi yaptık ve pandemiden dolayı ara verdik . Düşünseniz e Eskişehir de 18 tane matine… Eskişehirli ve civar illerden katılan tüm hanımefendiler beni hiç bir zaman yalnız bırakmadılar. Matinelerime gelmeleri bana büyük motivasyon sağlıyor. Tabi ki şu pandemi sürecini atlattığımızda yine çok büyük bir matine yapmayı düşünüyorum, tabi ki hanımefendiler de isterlerse. Her şeyden önce sağlık gelir, salgın bizlere yaşadıklarımızın ne derece kıymetli olduğunu daha da fazla öğretti.

Bizim kadınlar matinemiz her zaman sürprizlere açık olarak ilerliyor. Bazen hiç aklımızda olmayan ama anlık gelişen bir çok güzel şeyler yaşanabiliyor.

Çok şükür ki bu camianın içinden kimlerle diyalog kursam bize destek oluyor. Bayanlarımız matineye iştirak konusunda bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Onlar istediği sürece ben ve ekibim de elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Pandemi sürecinde bir çok sektör gibi Müzik eğlence sektörü de sekteye uğradı. Kısıtlamaların olduğu günler Cenk Gündoğmuş nasıl bir süreç geçirdi. Yeni çalışmalar, planlar, kararlar varmı?

Pandemi süreci biraz sancılı bir süreçti Saim abim. Fakat müzik camiasının evlere kapandığı dönemi bir çok müzisyen arkadaşım olumluya çevirmeye çalıştı biliyorum. Bende bu süreçte kendi imkanlarım ile sosyal medya aracılığı ile takipçilerimize moral olması için müzik programları yapmaya çalıştım. Ramazan ayı içinde ilahi çekimlerimiz oldu. Ayrıca sözlerinin Asuman Yavuz’a müziği ve bestesi bana ait olan NEFES ALAMIYORUM isimli şarkımızı yaptık. Bu şarkıya ortak dostumuz değerli Ümit Enşen tarafından Eskişehir’in en güzel yerlerinde klip çekimimizi tamamladık. Klipimizde şehrimizin değerli klarnet sanatçısı Ertuğrul Bük tarafından da kamere önünde büyük destek aldık. Eskişehir kokan bu şarkımız ilk bir haftada 90.000 izlenmeye ulaştı. Bu süreçte bizlerin çalışmalarını takip eden seyircilerimize ve desteklerini esirgemeyen camiamızın değerli üstatlarına teşekkür ederim.

Düğün sektörünün içindesin ve Hüner Düğün salonunun hem müdürlüğünü ve hem de sanatçılığını yapıyorsun. Sektörün geleceğini nasıl görüyorsun?

Çocuk yaşlardan bu yana düğünlerin içindeyim sahnelerimi yaparken bir yandan da nasıl düğün yapılır ne ihtiyaçlar olur hepsini takip ederdim. Öğrenemeye çalışırdım çünkü sevdiğim bir sektör  ve elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalıştım. Yakın bir geçmişte kendim de bir düğün salonu açtım. Üç sene kadar çalıştırdıktan sonra FRT müzik ve Hüner Düğün Salonu yöneticiliği ile birlikte salonun sanatçılığı teklifini kabul ederek kendi salonumu devredip yeni görevime başladım.

Bu sektör zor Saim abim. İnsanların memnuniyeti önemli, herkesin memnun olma kriterleri de ayrı ayrı. Bizler zor olanı kolaya çevirmek ve insanları mutlu etmek için bu yola çıktık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İşini severek yapan bir kardeşiniz olarak bu azimle yoluma devam edeceğim inşallah.

Düğün sektörü geleceği gelişen değişiklikler, imkanların farklı yapılarda olması nedeniyle sekteye uğramış gibi görünse de, bizim geleneklerimiz bu şekilde düğün sektörü uzunca bir süre daha yaşatılmaya devam edeceğini düşünüyorum. 

Sahnede sanatçı, orkestra, sunucu, seyirci bir bütündür dersek kendi sahnende ahengi nasıl yakalıyorsun?

Çok doğru bir tanı Saim abim. Sahnede ekip arkadaşların, orkestran, sunucun, seyircin bir bütündür. Yapılan işin güzel olması bu donelerin ortak ürünü olduğuna inanıyorum.

Her sahneye çıkışımda aynı heyecanı yaşamak beni çok keyiflendiriyor. İçimin kıpır kıpır oluşu birlikte yol aldığımız ekip arkadaşlarıma da yansıyor olmalı ki onlarda bu tempoda beni yalnız bırakmıyorlar.

Sahnemde işin e odaklanırım, karşımdaki seyirciyi nasıl motive, nasıl mutlu edebilirim diye uğraşırım. Orkestra bu konuda çok önemli arkanda ne kadar kuvvetli orkestra varsa o kadar kendini emin ve güçlü hissedersin. Seyirci ise seni destekleyen en büyük dağdır ben beni alkışlamayanı da seviyorum, çünkü sanatçı çok ince ruhlu insandır.  Bende ince düşünen bir insanim hatta beni alkışlamayan yada benim şarkılarımı sahnemi beğenmeyen birini görürsem o kişiye sorarım yada o kişiye sormadan onu anlamaya çalışırım. Sahnede orkestram ile bir bütün olmak bana daha başarılı olmamı sağlar. Birlikten güç doğar…

Eskişehir de Müzik yapan bir çok dostumuz var, çalışmalarını takip ediyor musun. Çalışmaları değerlendirir misin. Zaman zaman bir araya gelip istişarelerde bulunuyor musunuz ?

Evet Eskişehir de çok fazla müzikle uğraşan abilerim ablalarım kardeşlerim var. Zaman zaman takip edip desteklemeye gayret gösteriyorum. Çünkü birlikten güç doğar

ben gerçekten zor ve meşakkatli yıllardan geçtim diyebilirim. Hem imkansızlıklar vardı hem de desteğim azdı ama yine de azimle yol aldım.  Allah’ım yol gösteriyor bende benden sonra gelecek tüm müzik sever kardeşlerime yardım etmeyi çok seviyorum müzik insanı kötülüklerden uzaklaştırır.

Sanatçı dostlarımızla sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz tabi. Çalışmalarımız hakkında fikirler paylaşıyoruz.  Pandemi sürecinde pek fazla görüşememekse de, bağlantılarımızı koparmamaya çalışıyoruz. Her müzisyen arkadaşımızın yaptığı çalışma benim için çok değerlidir.

Cenk Gündoğmuş olarak Müzik adına yapmayı istediğin en önemli projen nedir?

Saim abim biliyorsun benim besteci özelliğim var yaklaşık 50 den fazla bestem var yayınlanmamış , eğer ki destek bulursam o eserlerimi yayınlamak istiyorum herkese duyurmak istiyorum. Bu çalışmalar biliyorsun ki desteklerle olabiliyor. İhtiyaç duyulan destekleri sağladığımda bu bestelerimi sevenlerimize hediye etmeyi düşünüyorum. Matinelerime devam etmek istiyorum. Bizim yaptığımız matineler oldukça ses getirdi ve talepler oluştu. Bu matinelerin daha da yoğun bir şekilde devamını sağlamaya çalışmak istiyorum. Tabi ki yeni besteler ve yeni sahnelerle sevdiğim işi yapmaya devam etmek en büyük dileğim.

Örnek aldığın idolüm dediğin meslektaşın var mı. Sahnede izlediğin performanstan beklentin ne oluyor?

Olmaz mı, ben çocuk yaşlardan bu yana sıkı bir Mithat Körler hayranıyım. İdolümde tabi ki Mithat Körler abimdir. Onun sahnesi, seyircileri ile diyaloğu, müzik anlamında yaptığı çalışmalar bana hep feyz olmuştur.  Sahnede olan bir kişinin performansı tabi ki önemli bu yüzden  sahnede ki kişileri dikkatle takip ederim. Ama açık konuşmam gerekirse, yanımda olduğun için değil Saim abim senin sahnedeki enerjine bayılıyorum. Bu beğeni sadece bana ait değil, bir çok mecrada bu sohbetleri yapıyoruz. Bir çok kişiyle hem fikiriz.

Sevenlerin bundan sonrası için Cenk Gündoğmuş adına keyif alacakları çalışmaları takip ederken farklı imaj, farklı müzikler veya farkı hemen belli olabilecek neler görebilecekler ?

Günümüz kriterleri doğrultusunda insanlar sahnede seyrettiği sanatçıları sadece sahne performansı ile değil bazen de imajları ile değerlendiriyorlar. Bende elimden geldiğince ve kendime uygun olan saç modelleri, kıyafet tercihleri gibi seçenekleri değerlendiriyorum. Bazen bizim sahnede mikrofon tutuş şeklimiz bile seyircilerimiz tarafından tercih sebebi olabiliyor. Zaman ve ortam ne gerektiriyorsa sanatçı ona ayak uydurmaya çalışıyor.

Farklı müzikler derken tabi ki her sanatçının bir tarzı oluyor ama ben genellikle düğünlerde sahne aldığımdan tüm isteklere cevap verebilmeliyim. Tarzım olmasa da farklı tarzları da repertuarımda bulundurmam gerekiyor ve istek gelmesi durumunda seslendirebileyim.

Uzun zamandır üzerinde hassasiyetle çalıştığım bir çok bestem olduğunu söylemiştim. Bu besteleri sırasıyla seyircilerimle paylaşmak gibi çalışmalarım sürprizler yaşatabilir.

Eskişehir’de sanatçıya bakış açısını nasıl değerlendiriyorsun?

Eskişehir sanatçısına sahip çıkan bir şehir. Bizler Eskişehir gibi bir yerde bu işi yaptığımız için şanslıyız. Burada acizane müzik çalışmalarımızda, bestelerimizin hayat bulmasında, kliplerimizin daha verimli çekilmesinde gerekli desteklerin daha rahat ulaşıla bilinmesi en büyük talebimdir.

Geçmiş dönemlerde hatırlarsın Saim abim bir çok ilçelerde konserler düzenlenir ve bizler oradaki sevenlerimizle müzikler yapardık. İnşallah şu salgını hayırlısıyla atlatıp o konserleri dolu dolu yaşar, sevenlerimizle coşacağımız günlere kavuşuruz. Bunların olabilmesi tabi ki gerekli taleplerin ve desteklerin oluşmasıyla gerçekleşebiliyor.

Cenk Gündoğmuş un gelecek yıllar içinde kendini nerelerde gördüğünü öğrenmek isterim?

Saim abim ben hayatı çok mütevazi yasayan biriyim yani gözüm çok yükseklerde değil  Allah’ım neyi nasip ederse o. Tabi ki iyi konuma gelip daha da güzel müzikler güzel şeyler yapmak isterim. İmkânlarımızın dahilinde bu kadar yapabiliyorum. Sadece kendim için değil müziğe gönül vermiş tüm dostlarımın her şey gönlüne göre olsun.

Sakin, sessiz, ılımlı, mütevazi, sevimli ve cana yakın bir kişiliğin var. Bu Cenk Gündoğmuş un görünen yüzümü yoksa hep böyle yaşayan bir Cenk mi var açık yüreklilikle ne söyler misin?

Ben sahnemde nasılsam gerçek hayatımda da aynı karaktere sahibim kimseye zararım olmaz, olmamıştır. Kimseyi isteyerek yada istemeyerek kırmamışımdır. Ailemden aldığım ahlak ile hayatıma şımarmadan mütevazi bir şekilde yaşamayı sürdürüyorum. Halk arasında insanlar biraz tanınmış meşhur olmuş kişilerin burnu büyük, yaşam şekli farklı ve kibirli olduğu kanısı taşıyor. Herkes böyle düşünmese de bu şekilde düşünenlere Cenk Gündoğmuş olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ben sahnede izlediğiniz, firmamıza geldiğiniz de gördüğünüz o ılımlı, sizden biri olan Cenk’im…

Kimselerle paylaşmadığın ve benimle paylaşmak isteyebileceğin bir şey istesem senden ne anlatmak ister misin ?

Saim abim nasıl bir soru oldu böyle şimdi…  Sana anlatırsam herkes öğrenecek kulağına fısıldasam olur muJ  Senin programında o zaman çok küçüktüm ya tam yayına aldığında e tabi heyecan vardı, o heyecanla öyle bir sıkıştım ki kimseye söyleyemezdim. Sonrasında şarkıyı söylemeye başlayınca heyecan gidince rahatlamıştım. Benim için zor an olsa da sonrasında güzel bir anekdot olarak hafızamda yer etti. 

Eskişehir’de mevcut programlarda dahil olmak üzere içinde olmak istediğin, özlediğin bir program var mı. Varsa neden?

Saim abim senin Saim Show  programlarını çok özledim. Bizim en tat aldığımız programlardı. İnşallah bir daha bekliyoruz. O dönemi hatırlayanlar senin Saim Show programını bilirler. Sanatçılar arasında o program sanatçıların arenası olarak tanımlanır. Senin programa konuk etmek istediğin kişiler asla ikiletmeden iştirak ederlerdi. Tabi pandemi dolasıyla ara verdiğimiz matinelerimizi çok özledim.

Cenk Gündoğmuş biliyorum ki röportajı uzatsak daha bir çok konuyu uzun uzun anlatabilir, sohbeti devam ettirebiliriz. Ama her güzel şeyin bir sonu oluyor hadi seni seven, özleyen, hayran olan, bekleyen güzel insanlara son bir mesajını alayım öyle bitirelim.

Özellikle Eskişehir bizi desteklemeyi bırakmasın. Ben herkese, tüm sevenlerime, sizin vasıtanızla sonsuz sevgilerimi gönderiyorum iyi ki varlar. Herkesi çok seviyorum. Özellikle benimle bu güzel röportajı yaptığın için sana çok teşekkür ediyorum Saim Abim. Ayrıca büyük bir teşekkür de senin de mensubu olduğun Eskişehirhaber.com ailesine…

Güzel günler bizleri bekliyor.  Umudumuzu yitirmeyip sabırla güzel günlere kanallarımızı açalım. Müzikle kalalım ve müzik dolu günlerde buluşalım…

Sevgili dostlar bugün oldukça keyifli bir röportaj ile yazımın sonuna geldim. Konuk olarak yazıma iştirak eden değerli kardeşim, Eskişehir’in sevilen sesi Cenk Gündoğmuş a teşekkür eder sanat hayatında başarılar dilerken, sizleri de bir sonra ki yazımı beklemenizi dilerim. Şimdi sevgili Cenk çaylarımızı söyledi soğutmadan bana müsaade. Kalın sağlıcakla…