FOX Haber sunucusu Selçuk Tepeli şu ifadeleri kullandı;

"Edip Akbayram’ın Karadeniz Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konseri var. 

Ya bu Edip Akbayram denen adam, sanatçı, müzisyen bir adam. Biz onun mertebesine erişemeyiz. Bu memleketin derdini tasasını anlatan bir ozan.

Zonguldak Valiliği niye konsere izin vermiyor. Neymiş efendim işte ‘’Amasra maden ocağında grizu patlaması sonrası 41 madencimizin şehit olmasıyla sonuçlanan müessif olay nedeniyle iptal edilmiştir’’diyor. Ya o müessif olay nedeniyle bu valilik bunu yayınlıyor, sen birşey yaptın mı valilik olarak? Bu ülkenin valisi olarak bir şey yaptın mı? Hiçbir şey yapmadın, konser iptal ediyorsun, bu ülkenin derdiyle tasasıyla uğraşan bir sanatçının konserini iptal ediyorsun.

Zonguldak Valisi kim ya? Kimden emir alıyor bu insanlar ya? Neyin konserini iptal ediyorsun sen ya? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserini iptal ediyorsun? 41 canın ruhu toprak altında kardeşim. Hiçbir şey yapmamışsın herkes hala koltuğunda. 

Bir de edepsizlik yapıyorlar. Bir de kimse çağırmamış onları savcının yanına gidiyorlar. Savcı nasıl görüşürmüş onlarla. Savcı resmi prosedür, yargı prosedürü ile görüşebilir onlarla. Öyle randevuyla, oradaki yetkililerle muhallebici de görüşür gibi görüşemez. 

Gidiyorlar görüşüyorlar edepsizlik yapıyorlar bir de. Kapıları çarpıyorlar, soru soruyorlar. Edepsizce hareketler falan hiçbir şey yok. Ya arkadaş 85 milyonluk bir ülkeyiz biz. Patron sizsiniz bunları görün ya, bu nedir arkadaş?”