2020 yılını etkileyen COVID-19 salgını tüm yakıcılığı ile devam ediyor. Mart ayından Haziran ayına kadar hem ülkemizde hem de dünyada yoğun salgın önlemleri vardı. İktidar partisini beğenen beğenmeyen tüm çevreler Sağlık Bakanı’nın süreci çok güzel idare ettiği görüşünde hemfikirdi. O günlerde Sağlık Bakanı Türkiye’nin en güvenilir siyasetçisi konumundaydı. Doğru işler yapıldığı konusunda uzun zaman sonra ilk defa umutlanmıştık. Salgını yönetme sürecini işin ehline teslim edildiğini düşündük. Hem Sağlık Bakanı hem de Bilim Kurulu her konuda söz sahibiydi. 

Fazla iyimser ve umutperver olduğumuzu anlamakta gecikmedik. Haziran ayına gelindiğinde siyasi irade ekonomik gidişata dayanamayacağını düşünmüş olacak ki adına kontrollü normalleşme dedikleri ama sanki salgın yokmuşçasına bir normalleşme süreci başlattılar. Okullar dışında her yer normale döndü. Sıcaklarda virüs etkisini kaybeder efsanesinin de kocaman bir uydurmadan ibaret olduğunu gördük. 

Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü tarih 10 Mart. O tarihten bu yana en büyük mücadeleyi sağlık çalışanları veriyor. Sağlık ordusunun içindeki istisnasız tüm çalışanlar 6 aydır gecesini  gündüzüne katarak ve hayatları pahasına mücadele ediyor. İlk günler balkonlardan alkışlanan sağlık çalışanları bugün unutulmuş görünüyor. Ve dahası kendini bilmez ahlaksızlar tarafından şiddete maruz kalıyor. Dövülüyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Ne ülkeyi yönetenler ne de vatandaşlar onların bu cansiperane savaşını görmüyor, destek olmuyor. 

Hastalandıklarında ücretleri kesiliyor, verilecek denilen hakları verilmiyor, şiddete maruz kaldıklarında kimse onlara sahip çıkmıyor, görevlerini yaparken kaptıkları hastalık meslek hastalığı sayılmıyor. Sözün özü sağlık çalışanları mutsuz, sağlık çalışanları yorgun, sağlık çalışanları korkuyor. Çünkü unuttuğunuz bir şey var, sağlık çalışanları da sizler gibi insan. 

Türk Tabipleri Birliği 1 hafta içinde 8 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu. Türk Eczacıları Birliği 1 hafta içinde 2 eczacı 1 eczane çalışanının yaşamını yitirdiğini duyurdu. Sizler için bir anlam ifade ediyor mu bilmiyorum. Ülkeyi yönetenlerin ekonomik kaygılara teslim olduğu bu günlerde sizlerin sağlığı için can veriyorlar. 

Sağlık çalışanları bu yükü kaldıramayacak noktaya geliyor. Tehlike büyüyor. 

Sağlık çalışanları mutsuz
Sağlık çalışanları yorgun
Sağlık çalışanları korkuyor
Sağlık çalışanları ÖLÜYOR
Sesimizi duyan var mı!!??