Evettt! Seslerini duyar gibiyim.

Sen, liseye geçiş sınavlarına hazırlanan çocuk…

Sen, üniversite sınavına hazırlanan delikanlı, genç kız… Madem kazanmak istiyorsunuz, asıl önemli olan ne kadar istediğiniz!!!!

İçinizdeki korkuları biliyorum. İçinizdeki kazanma isteğinin de derecesini anlamak istiyorum.

İçinizdeki isteğin büyüklüğü ne kadar… Franklin Rosvelt ‘in sevdası kadar büyük mü içinizdeki istek…

Franklin D. Roosevelt ABD'nin New York eyaletinin çok eski ve zengin bir ailesi olan Roosevelt ailesinin bir üyesi olarak dünyaya geldi.  Roosevelt I. Dünya Savaşı sırasında Deniz Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde sivil olarak görev yaptı. 1920 yılında ABD başkan yardımcılığına adaylığını koydu; ama seçimi kazanamadı.

1921 yılında (39 yaşında), o dönemin korkulan belası “çocuk felci” ne yakalandı. Hastalığı yenmesine karşın, bacaklarına gelen felç yüzünden yaşamının geri kalan bölümünde bir daha yürüyemedi. ABD tarihinde engelli olan tek başkandır.

Tekerlekli sandalyesiz bir yerden bir yere gidemiyor; ama ayağa kalkabiliyor, ayakta durup konuşma yapabiliyordu.

 1928 yılında New York eyaletine “vali” seçildi. Dört yıl valilik yaptıktan sonra da 1932 seçimlerinde ABD'nin 32. Başkanı olmayı başardı.

Roosevelt çok zor bir dönemde başkanlığa gelmişti. İşbaşına geldiğinde ABD 1929'dan beri “Büyük Buhran” adı verilen tarihinin en büyük ekonomik çöküntüsünü yaşamaktaydı. Nüfusun %25'i işsizdi. Pek çok Amerikalı evsiz barksız kalmıştı. Roosevelt, ”Yeni Düzen” adıyla anılan çok yönlü bir yeniden yapılanma programı geliştirdi. Bu program sayesinde 1930'ların sonuna doğru ABD ekonomisi tekrar rayına oturup, hızla büyümeğe başladı.

1940 yılında II. Dünya Savaşı patlak verdiğinde Roosevelt'in başkanlığındaki ABD önce tarafsız kaldı. Ancak Japonya'nın Pasifik Okyanusunda ABD'ye ait olan Pearl Harbor adasına saldırmasıyla ABD birden kendini II. Dünya Savaşı'nın içinde buldu. Franklin Roosevelt savaşın hemen hemen tamamında ABD'nin başkanı olarak görev yaptı.

Bu yıllarda yaşanan zorluklara rağmen nasıl bu kadar dinç ve zinde kaldığı sorulduğunda şöyle yanıtladı:” Beyler şu an ayağının başparmağını oynatmak için iki yıl mücadele vermiş biriyle karşı karşıyasınız.”

 Franklin Roosevelt, yaşam mücadelesi örnek alınacak biri. İnanç ve sabır onu buralara getiren…

İnanç; yürümeyen, adeta kuruyan bacakları, parmakları canlandırabiliyorsa; neden senin başarına da destek olmasın.