ülkemizin medya temsilcileri ile Ankara'da bir araya gelen,AK Parti kongre tarihi hakkında net tarih vermesede yol haritalarını anlatan AK Parti Genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir, "partimizin yapacağı ihtişamlı kongre'yi 2021 yılında yapmayı planlıyoruz"dedi.

AK Partili Erkan Kandemir, partinin genel merkezinde televizyon kuruluşları, gazete ve haber yayın organlarının temsilcileri ile toplantıda bir araya geldi. Toplantı sonrası konuşma yapan Erkan Kandemir, katılımcıların sorularını cevapladı.

Ülkemizin yeni gelen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yeni bir aşamaya geçtiğini söyleyen Genel Başkan yardımcısı Kandemir, yapacağımız 7'inci büyük kongre bu sistemin ışığında olacak. Yeni gelen bu sistemin birtakım getirilerinin olduğunu söyleyen Kandemir, bunları uygulamada stratejiler yapacağız. Artık Türkiye'deki siyasi partiler çoğunluğun bir fazlasını aldıkları zaman iktidar olabilecekler.

Kadromuzun yenileyeceğiz ve gerekli yerlere gerekli takviyeleri yapacağız.ve bu doğrultuda 2023 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanacağız. Milletimizin birçoğunun düşüncelerini temsil eden bir parti olarak 18 yıllık birikimlerimizi ve öğrendiklerimizi değerlendireceğiz ve bu süreçte bize destek olan tüm dostlarımızı bir tek çatı altında toplayacağız ifadelerini kullandı.

Şehirlerde resmi işler için görevlendirilmiş teşkilatlarımızın dışında, resmi olmayan fakat Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat gönderilen halkın görüşlerini ve düşüncelerini dinleyip bizlere aktaran üyelerin de olduğunu belirten Kandemir, partimiz bünyesinde aktif olarak sandık kontrolünde, mahallelerde ve ilçelerde haftalık olarak değerlendirmeler yapan Partili sayımız 2 milyonluk aşmış olduğunu belirterek, Genel Başkanımız Tayyip Erdoğan'ın teşkilat olarak çalışmayı sevdiğini aktardı.