AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Tepebaşı Belediyesi’nin REMOURBAN-Akıllı Kentsel Dönüşüm ve Yaşam Köyü projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tepebaşı Belediyesi tarafından oluşturulan ve bizleri de heyecanlandıran Remourban Projesi, yıllar içinde bir türlü bitirilemedi. Bu projenin bitirilememesi, Tepebaşı Belediyesini vatandaşımızın nezdinde, hüsrana uğratıyor. Sayın Ahmet Ataç'ın, REMOURBAN-Akıllı Kentsel Dönüşüm hakkındaki açıklamalarını üzüntü ve esefle takip ediyoruz. Hükümetimiz tarafından yapılan ve yaklaşık 10 yıl önce Tepebaşı Belediyesine teslim edilen Aşağısöğütönü TOKİ konut alanındaki 57 villanın, başta Alzheimer hastaları olmak üzere vatandaşlarımıza çok yönlü bir yaşam köyü oluşturulacağı Sayın ATAÇ tarafından defalarca dile getirilmiştir. Kendisine hazır teslim edilmiş binaları hizmete açamayan, açtıklarında da en hafif tabiriyle yarım yamalak hizmet vermeye çalışan bir belediye başkanı, 10 yıldır aynı masalı anlatmaktan bıkmamıştır" dedi. 

"Bütçe israf edildi"

Çizmelioğlu, "Hükümetimiz tarafından kendisine verilen, sonra da Avrupa Birliğinden beş milyon avro hibe alarak, kendisine bedava verilen konutları, tadilat yaparak, sadece çatısına güneş enerjisi panelleri koymak suretiyle, büyük bir iş başarmış olduğunu sanıyor. Oysa Remourban Projesi, verilen sürede tamamlanamadığı gibi, süre uzatım talepleri olmaktadır. Buna rağmen Tepebaşı Belediye Başkanı, bu projeyi sürekli halkın gündeminde tutarak, her seferinde farklı bir iş gibi anlatmakta ve popülaritesini artırmaya çalışmaktadır.  Aslında bu durum; bütün görev dönemi boyunca Başkan Ahmet Ataç tarafından, milletimizin avutulduğunu, oyalandığını gösteriyor. Tepebaşı bölgesine ve kamuoyuna hizmet yapamadığının sebebini de büyüklerinden öğrendiği üzere, “Hükümet paramızı kesiyor” edebiyatına sığınıyor.  Yapacağız, edeceğiz derken, elindeki imkanları doğru kullanmamış, pek çok vatandaş hak ettiği hizmeti alamamış ve vatandaşların vergilerinden kesilerek, kendilerine verilen bütçe, israf edilmiştir" diye konuştu. 


"Tepebaşı halkı vaatlere doydu"

Çizmelioğlu, "Kısacası, dört dönemdir belediye başkanlığı yapan birinin, Tepebaşı İlçemize kazandırdığı elle tutulur bir-iki binadan başka bir eseri yoktur. Son 10 yıldır bütün söylemleri, boş vaat vermekten bir adım öteye geçememiştir. Çamlıca Kapalı Pazar Yeri’nin üst kısmının yıllardan beri tamamlanamaması ve “yılan hikayesine” dönmesi, en iyi örneklerden biridir.  Sayın Ataç; bu vaatlere artık Tepebaşı Halkı doymuştur. Ve Sayın Ataç bilmelidir ki, bir koyundan iki post çıkmaz. Ya vatandaşın hayrına olarak başlattığınız projeleri hayata geçirin, ya da yapamayacağınızı kabullenerek insanları daha fazla oyalamayın" dedi.