DEVA Parti'sinin Tasigo Otel'de gerçekleşen Eskişehir 1. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Eskişehir'e gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kongredeki konuşmasında Eskişehir ile ilgili de açıklamalarda bulundu... 

Atatürk'ün Eskişehir hakkındaki sözlerini hatırlattı

Ali Babacan, kongrede yaptığı konuşmada, "Porsuk Çayı ile, Odunpazarı Evleri ile, camileriyle, parklarıyla, müzeleriyle, Anadolu'muzun parlayan kültür ve sanat merkezinde, gençlerin, öğrencilerin şehrinde, Eskişehir'de sizlerle birikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle demişti: 'Eskişehir'i ve Eskişehirlileri çok iyi biliyorum. Milli Mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuştur Eskişehir. Bu mücadeleye çok geniş yardımda bulunmuştur.' İşte milli mücadelenin çok önemli kentlerinden birinden, Eskişehir'den tüm Türkiye'ye şu anda sesleniyorum"dedi. 

"YÖK'ü kaldıracağız, kapatacağız"

Hükümetin politikalarını eleştiren Babacan, "Biliyorum Eskişehir okur yazarlık oranının en yüksek olduğu şehirlerden birisi. Aynı zamanda bir eğitim ve öğrenci kenti. Ancak ülkemizin eğitimdeki durumu maalesef şu anda içler acısı. Ülkemiz maalesef dünya sıralamalarından çok gerilerde. Bu ülkede üniversite mezunu gençler bile iş bulamıyor. Eğitim konusuna uzun vadeli bakılmıyor. Siyasi ve ideolojik bir çatşma haline getiriliyor.Üniversitelerimizi özgürleştireceğiz. YÖK'ü kaldıracağız, kapatacağız. 12 Eylül darbesinin akademideki kalıntılarına son vereceğiz" dedi. 

"Eskişehir'de bula bula orayı mı buldunuz"

Babacan ayrıca, "Eskişehir'in en verimli ovasında, birinci sınıf tarım arazileri üzerine bir santral kurmaya çalışıyorlar şimdi biliyorsunuz. Onun öyküsünü Eskişehirli dostlarımız iyi biliyor. Buradan sormak istiyorum. Bula bula bu birinci sınıf tarım arazisini mi buldunuz bu proje için. Bizim parti olarak enerji politikalarımız da net ve açık. Biz yenilenebilir ve temiz enerji projelerine öncelik vereceğiz. Maksimum ekonomik çıkarlar derken, gelecek nesillere yaşanamaz bir ülke bırakamayız" dedi.

"Doğru bir planlama ile Eskişehir'in ulaşım sorunu çözülür"

Babacan, "Eskişehir'in trafik, otopark ve altyapı sorunları var. Eskişehir'de şehir içi trafik sorunun da farkındayız. Ama kuzey ve güney çevreyollarına başlanmadan da bu sorunun çözümü zor görünüyor. Ve Alpu - Eskişehir yolunun da bir an önce bitmesi gerekiyor. Doğru bir planlama ile bu ulaşım sorunu çözülür" diye konuştu. 

İsmail Haşim Ateş seçilmiş başkan oldu 

Gerçekleştirilen tek adaylı kongrede, kurucu il başkanı olan İsmail Haşim Ateş, DEVA Partisi İl Başkanlığına seçildi. 

Yeni il yönetiminde kimler var?

İsmail Haşim Ateş başkanlığındaki DEVA Eskişehir İl Yönetim Kurulu'nda ayrıca şu isimler yer aldı:  Gökçe Kızıltaş, Ünsal Yalman, Zeynep Ersoy, Osman Tansu Tanaçan, Canbek Tekin, Yasemin Arıkan Çoruk, Ömer Aydın, Belgiye Özkan, Davut Çelik, Rana Besler, Mustafa Keskin, Ecir Ayaş, Kübra Karabulut, Ömer Batur, Cengiz Yurtay, Kemalettin Kaya, Masum Güler, Kadriye Güvenir, Elif Kale, Merve Akman, Funda Karakaş, İbrahim Enes Yazıcı, Yahya Duru, Fazıl Yıldırım, Gülşah Boztopraklı, Koray Ilgaz, Hayrullah Cömert, Salih Taşdemir, Zubet Yıldırım, Nesrullah Sır.