ABD'de yapılan başkanlık seçimleriyle ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın seçildiğini söyleyen Bahçeli, "Ülkemizin çıkarları hangi isim ve istikameti gösteriyorsa, seçilen başkanın politikalarının çerçevesi ne içeriyorsa ona bakar, onunla ilgileniriz” dedi.

Biden'ı seçim zaferinden dolayı kutlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, "Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi başkanı alelacele Biden'ı tebrik etmiştir? Kılıçdaroğlu, meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, 'alın beni kullanın' mesajı veren kökünden kopmuş, kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir" ifadelerini kullandı.

'Ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz'

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Bizim için önemli olan ABD'nin uygulayacağı politikaların ülkemize ve uluslararası ilişkilere yansıma düzeyleridir. Kaldı ki, biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz.
  • ​Biden'ın geçmişteki sözleri, çelişkileri, gel-gitleri, Türkiye'ye şaşı ve soğuk bakışı iyimserliğimizin önüne set çekmektedir.
  • Bizim ABD'den beklentimiz Türkiye'yi küçük görmemesi, küçümseme yanlışına düşmemesidir. Şayet dost isek buna göre davranmalıdır, şayet müttefik isek bunun gereği yapılmalıdır, yok adı konulmamış, ilanı yapılmamış düşman kamplara ayrılmışsak, bunu da bilmemiz hakkımızdır.

'Ne çok Biden şarlatanı, Trump soytarısı varmış da haberimiz olmamış'

  • Ne çok Biden şarlatanı, Trump soytarısı varmış da haberimiz olmamış. ABD'nin 50 eyaletini bildiği kadar Yozgat'ın, Şırnak'ın vatan coğrafyasındaki yerini bilmeyen kurumuş vicdanlardan herkes şikayet etmiştir.
  • Sayın Kılıçdaroğlu nereye yetişeceksin? Seçim sonuçları kesinleşmeden başkanlık makamı yeni sahibini bulmadan bir muhalefet partisi liderinin kutlama mesajı neyin nesi, kimin sesidir? CHP'yi ABD'nin sevdalısı yapan ilişkiler ağını nereye koyalım?

'Kılıçdaroğlu kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir'

  • Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi başkanı alelacele Biden'ı tebrik etmiştir? Kılıçdaroğlu, meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, 'alın beni kullanın' mesajı veren kökünden kopmuş, kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir.
  • Ermenistan döktüğü kanların bedelini ödemiştir. Tarihi rövanş alınmıştır. Şehitlerin, mağdurların, mazlumların, evlerinden barklarından koparılan masum soydaşlarımızın hesabı terörist devlet Ermenistan'dan sorulmuştur.