TBMM'de Engin Altay ile AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu ikilisi arasında ilginç bir kavga oldu. CHP'li Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidip Recep Tayyip Erdoğan ile temasta bulunduğu söylemleri, bugün de meclis gündemindeki yerini korudu. Meclis oturumunda CHP Milletvekili Engin Altay, Konuya değişik bir açıdan yaklaştı.

Partimizin içinde yaşananlara Halk ağzında tıbbi gebelik olarak belirtebiliriz diyen Engin Altay, sonra Ak Partililerin bulunduğu tarafa yönelerek Parti’den ayrılan ve parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ilgili tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

Ak partililere, siz ikiz doğuruyorsunuz

CHP Engin Altay, Ak Partililere siz iki doğruyorsunuz ben sizin sancılarınızı anlıyorum ve hoşgörü ile karşılıyorum cümlelerini kullandı.

AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu cevap verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay'ın sözlerine Adalet ve Kalkınma Parti adına cevap veren Muhammet Emin Akbaşoğlu, kullandığınız dış gebelik, iç gebelik gibi cümleler sizin partinize uyuyor, sözlerinizi size geri iade ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi.