Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

*Tüm bu eserlerin şehirlerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin bu eserlerle buluşmasını sağlayan herkese şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

* Değerli kardeşlerim, hastanelerimiz nasıl bu salgın döneminde milletimizin sağlığının korunmasında hayati öneme sahip olmuşsa, yeşil alanlarımız da adeta insanlarımıza nefes borusu işlevi görmüştür.

* 20 yıl öncesine kadar pek çok şehrimizin yakasına yapışan hava kirliliği sorununun önemli ölçüde azaltılmasında açtığımız parkların ve bahçelerin de büyük rolü olmuştur.

*İBB Başkanlığımda, görevi devraldığımda İstanbul’da öyle ağaç mağaç böyle bir şey yoktu zaten. Görevi devraldık, bütün yollarımızın kenarlarını ağaç diktik.

* Fidanlar zaman alır. Ağaç ithal ederek ağaçlarla İstanbulumuzun yol kenarlarını bu ağaçlarla tamamen döşedik. Bir anda İstanbulumuz ağaçlandırılmış oldu.

* Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz. Ve biz bundan sonra da bunu yapmakla kalmayacak, bu noktada özellikle ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracağız.

MÜSİLAJ AÇIKLAMASI

* Müsilaj gibi sorunların kaynağı arıtılmadan denizlere bırakılan atık sulardır. Bu konuda Çevre Bakanıma talimatı verdim.

* Gecikmeden, İBB, İzmir, Konya niye yapmıyor demeyeceğiz, Bakanlık olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız, başta Marmara olmak üzere müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Benim korkum bu Karadeniz’e yayılır, Marmara’ya girdisi olursa bela büyüktür.