Kurtulmuş, 60 darbesini, 80 darbesini, 27 Nisan e-muhtırasını yapanları Türkiye'nin tarihinden söküp atmalıyız dedi. Numan kurtulmuş, Malatya'da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Türkiye'nin her alanda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

Ülkemizin ekonomik manada güçlü olmak zorunda olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, son zamanlarda karşılaştığımız ekonomik çökertme hareketlerine rağmen bunların üstesinden geldik ve toparlanma evresine girdik. Sadece 2013'ten bu yana yaşanan ekonomik saldırıları gözden geçirmenizi isterim. Türkiye büyüme rakamlarını yükseltmek zorunda. Güçlü bir ekonomimiz olmazsa, güçlü bir ülke olamayız, güçlü olacağız ve kimseye bağımlı kalmayacağız. Üretimde yerlileşme ile dünya piyasasında söz sahibi olacağız diyerek konuştu.

İsimleri Sökülüp Atılmalıdır

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, siyasi olarak da güçlü durmamız gerekir diyerek sözlerine şöyle devam etti: Siyasette güçlü olmanın temel prensibi, milletten başka kimsenin söz sahibi olmamasıdır. Menderes'ten bu yana ülkemiz 70 yıldır ne çileler çekti. Geçen mecliste geçen yasa ile Kenan Evren ismi bütün resmi yerlerden kaldırılma kararı alındı. Darbecilerin ismini ülkemizin tarihinden kazıyacağız.

15 Temmuz darbesinde ki hainlerin ismi halk nezdinde zaten silinmiştir. Fetö denilen terör elebaşı da inanıyorum ki sonunda değersiz Bir bez parçası gibi kullanılıp atılacaktır diyerek sözlerini bitirdi.