Eskişehir'de yaşanan Kalabak su krizi devam ederken, sosyal medyadaki tepkiler de devam ediyor. 

Çok konuşulacak tepkilerden biri de AK Parti'nin eski Eskişehir İl Başkanlarından Dündar Ünlü'den geldi...

"Termik santralde yaygara koparanların sahte olduğu görüldü"
Dündar Ünlü, sosyal medya hesabında, "Termik santral konusunda ortalıkta yaygara koparanları, Eskişehir’li hemşehrilerimiz gerçek çevreci ve halkın sağlığını düşünen insanlar zannetmişti. Hepsinin sahte olduğunu damacana meselesinde apaçık görmüş oldu" dedi. 

Termik santral tartışmalarında ne olmuştu?
Eskişehir'de Alpu'daki kömür rezervi için maden ve termik santral projesi kurulması gündeme gelmiş. Proje yıllardır konuşulmasına rağmen, ihale aşamasına geldikten sonra Eskişehir'de eylemler başlamıştı. CHP'li belediye başkanları ve CHP'lilerin yaptıkları eylemlerde termik santrale karşı çıkılmıştı. 


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Yılmaz Büyükerşen de, ihale aşamasına gelindikten sonra termik santrale karşı açıklamalar yapmaya başlamış, son seçim öncesinde termik santral karşıtlığı da Büyükerşen'in en önemli propoganda konularından biri olmuştu. 

AK Partili siyasetçi Dündar Ünlü, Alpu termik santrali projesine karşı eylemlerin yapıldığı dönemde AK Parti Eskişehir İl Başkanı olarak görev yapıyordu. 

Dündar Ünlü, o dönemde termik santral konusunun bilim insanları tarafındanbilimsel zeminde tartışılması gerektiğini belirten açıklamalarda bulunmuştu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki billboardlara bacalarından siyah dumanlar çıkan bazı santral fotoğrafları koyarken, Dündar Ünlü, "Bu fotoğraflarla algı yaratmaya çalışıyorlar. Siyasi malzeme yapıyorlar. Bu doğru değil" demişti. 

Büyükerşen seçim öncesi sürekli gündemde tutmuştu 

Bir yandan Türkiye'de termik santrallerde yeni sistemlere geçildiği açıklanırken, Eskişehir'deki bilimsel zeminde tartışma çabalaı sonuşsuz kaldı. Eskişehir'in seçim öncesi en çok tartıştığı ve Büyükerşen'in en çok gündemde tuttuğu konulardan biri termik santral projesi olmuştu... 

Termik santral projesi ile ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli örgütler dava açmıştı... 

Mayıs 2020'ye gelindiğinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Alpu Termik Santrali projesi ile ilgili Danıştay'ın yeni kararını ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararının iptal edildiğini duyurdu.

Bir oy farkla iptal edilmişti 

5 Mayıs 2020'de EskisehirHaber.com yaptığı özel haberle, Danıştay'ın kararının detaylarını sadece bir oy farkla iptal kararı verildiğini kamuoyuna duyurmuştu... O haberi okumak için tıklayın... 

Danıştay İdare Dava Daireleri Kurulu'nda karar alınırken, 13 üyeden 7'si kabul oyu, 6'sı ise karşı oy verdi ve  karar oyçokluğu ile alındı... 

Karşı oy veren üyeler gerekçelerinde, ""Temyiz edilen kararla ilgili dosyanın incelenmesinde, Danıştay 13. Dairesince verilen kararın usul ve hukuka aykırı bulunmadığı, dilekçelerde ileri sürülen temyiz nedenlerinin kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte olmadığı anlaşıldığından, temyiz isteminin reddi ile temyize konu kararın onanması gerektiği oyuyla karar katılmıyoruz" demişti...