Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de bir evin kapısına ayrılıkçı bir yazının yazılması olayı ardından sert tepki gösterdi. Geçmişte olduğu gibi gene evlerin üzerine işaretler konuyor, bizi parçalamak ve bölmek için yapılan birtakım provokasyonlardır. Net söylüyorum bizim alevi'lerle hiçbir problemimiz yoktur ve olamaz. İzmir'in bir ilçesinde Alevi vatandaşlarımıza ait bazı evlere x işareti ve bazı ayrılıkçı yazılar yazılması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,6'ıncısı düzenlenen din şurası toplantısında yaptığı açıklamada. Zamanında yapıldığı gibi yine evlerin üzerine işaretler çiziliyor, bunlar ülkemizin ayrıştırılması için yapılan birtakım provokasyonlardır. Bizim ülke olarak hiçbir mezhebe düşmanlığımız yoktur. Bütün Güvenlik güçlerimiz bütün imkanlarıyla bunları yapanları aramaktadır bulduğumuzda ise en ağır ceza verilecektir. Almanlar, Ali'siz Aleviliğe çok ağır bedeller ödedi

Cumhurbaşkanının Konuşmasından Bazı İfadeler Şu Şekilde

Irk ve mezhep farklılıklarımız nedeniyle Müslümanlar arasında kin ve düşmanlık çıkarmak istiyorlar. Sanki ayrı bir dine mensubuz gibi bizi ayırmak istiyorlar. Batının kışkırtmalarıyla Müslümanlar arasında mezhep savaşları yaşanıyor. Ali'siz Alevilik adında bir ayrıştırıcı plan toplum arasında yayılmaya çalışılıyor. Samimi bir şekilde belirtiyorum Almanya alisiz Alevilikle çok ağır bedeller ödedi. Şimdi Müslümanlar üzerinde ve ülkemizde bu ali'siz Aleviliği yaymaya çalışıyorlar dedi.