Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı'nın, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği harekata NATO'dan destek istememesi gerektiğini söylemesi üzerine şöyle söyledi: hala arkamızdan bardak kırıyorlar sonra kalkıp bizden çay istiyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Fransa Cumhurbaşkanının NATO Genel Sekreteriyle düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Mesajında İbrahim Kalın, Brüksel'in ülkenin isminin değişmesini desteklemesine rağmen, Kuzey Makedonya'nın Avrupa'ya üyelik taleplerini veto eden tek ülke lideri olduğunu altını çizdi.

Almanya Başbakanının Macron'a yönelik söylediği belirtilen, yıkıcı siyaset isteğinizi anlıyorum ama parçalarını toplamak bize düşüyor ve bundan usandık, yeniden beraber oturup çay içmek için kırdığınız bardakları biz topladık. Cümlesini hatırlatarak mesajında vurgu yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yapmış olduğu basın toplantısında, Türkiye'nin Suriyenin kuzeyine yaptığı Barış Pınar'ı Harekatı'na yönelik, Türkiye'nin Terör kaygısını anlıyoruz. Türkiye birçok terör saldırısına maruz kaldı. Bunların dışında, DAEŞ'a karşı koalisyona zarar verecek bir harekata kalkışıp sonrada destek beklemek gibi bir durum olamaz demişti.