İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İnönü İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Süllü, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi İnönü İlçe Başkanı Hüseyin Demirci ve ilçe yöneticileri eşliğinde pazarı gezdi. Dr. Jale Nur Süllü, vatandaşlar ve pazarcılarla artan fiyatları ve Covid-19 küresel salgını sürecinde yaşanan sorunları değerlendirdi. CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, daha sonra ilçede Ziraat Odası, Çiftçi Malları Koruma Birliği ve muhtar ziyaretleri gerçekleştirdi.
“Salgın öncesi yüksek girdi maliyetleri sebebiyle üretmekte zorlanan çiftçimiz gerekli desteği alamadığı için pandemi döneminin yarattığı ağır yükün altında eziliyor. Bu tablonun pazarda fiyatlara yansıması sebebiyle alım gücü düşen vatandaşlarımız da evine gıda götürmekte zorlanıyor.” diyen Süllü, ekonominin ve tarımın yönetilemediğini savundu. 

“Covid-19 salgını sürecinde Saray hükümetinin, tarım ve gıda sektöründe oluşan sorunlar ile ilgili gerekli tedbirleri almaması sonucu gıda enflasyonu ve gıda krizi kapımızda” diyen Süllü, geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Covid-19 sürecinde tarım ve gıda sorunlarını ele alan Tarım Raporu’nda önerilen ve katılımcı şekilde işletilecek olan Tarım Gıda Kurulu kurulmasının acil olduğunu söyledi. 

Süllü kırsalda tarımsal üretimin zayıflaması sonucu her geçen yıl üretimi bırakan çiftçi sayısının arttığını söyleyerek, “Üretmeye çalışanlar da borç batağıyla baş başa bırakılıyor. Türkiye Ziraatçılar Derneği, yanlış tarım politikaları yüzünden bu yıl 40 bin çiftçinin tarımı bırakacağını öngörüyor. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Üreticilerden yoksun olan milletler üretenlerin esiri olur.” sözü bugün her aşamasında dışa bağımlılığı artan tarımın geldiği noktayı işaret etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarımsal üretim için üreticiden tüketiciye tüm aktörlerin etkin katılım ve refahının gözetilmesini öncelik gören, ithalata dayalı politikalardan vazgeçilerek, ülkemizin gıdada kendine yeterliliğini sağlayacak, tarımsal üretimin her alanının çok boyutlu demokratik planlama ile yönetilmesi için kamusal tarım ve gıda üretimi örgütlenmesinin hayata geçirilmesini öneriyoruz” dedi.