CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 26 Kasım tarihinde grup toplantısında yapmış olduğu açıklamaya yönelik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesine dava dilekçesi sundu.

Dilekçe de Türkiye'nin tüm alanlarda güçlenmesine fayda sağlamak adına yasal sınırlar çerçevesinde yapılmış olan bir faaliyetin ‘vatana ihanet ve peşkeş çekmek’ olarak adlandırılmasının gerçekleri yansıtmadığı ve söylenmiş olan ifadelerin hakaret kastıyla söylendiği belirtildi.

Dilekçede, vatan hainliğinin hukuk ötesinde olduğunu ve milletin gözünde suçların en büyük olduğu ifade edildi. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanının kişilik haklarına yönelik zedeleyici ithamların en ağırı olduğuna yer verildi. Cumhurbaşkanının vatansever, millete ve devlete hizmetleri tüm kesimler tarafından takdir edildiğini, vatana ihanetle itham etmek kişilik haklarına yönelik olarak bir saldırıdan daha çok bir ‘kışkırtma ve propagasyondur’ ifadesine yer verildi. 

Dilekçede, aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun daha öncede yerel mahkeme tarafından tazminat ödemeye Man Adası davasında mahkûm edildiği ve Kılıçdaroğlu'nun davayı kazandığına dair ifadelerine de değinildi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun kamuoyuna davayı kazandım şeklinde duyurduğu yargılama sürecinin tümüyle yerel mahkeme tarafından cumhurbaşkanının lehine bir sonuç çıktığını ve bazı dosyalara ilişkin bölge adliye mahkemesi sadece usule ilişkin sebeplerle bozma kararı vermiştir. İfadesi yer aldı. Kılıçdaroğlu'ndan 250 bin lira manevi tazminat talep edildi.