MERAL AKŞENER: "MİLLETİ NASIL DOYURACAKSIN, SEN ASIL ONU ANLAT"

Meral Akşener’in konuşmasının bir kısmı şu şekilde;

AKSIRINCAYA, TIKSIRINCAYA, ÇATLAYINCAYA KADAR YİYORLAR

“Yoksullukla mücadele ederken işi sözüm ona milletine hizmet etmek olan bir insan nasıl olur da bakanlıktan maaş, bankadan yönetim kurulu üyeliği maaşı ve yine aynı bankadan huzur hakkı alıp milletin cebinden çıkan paraları çatır çatır yiyebilir? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? O sandık hiç gelmeyecekmiş gibi yiyorlar. Aksırıncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyorlar. 

Bay Kriz utanmadan çıkıp vatandaşa sağlıklı yaşam tavsiyeleri veriyor. Yani inanılmaz. İzlediniz muhtemelen meşhur manda yoğurdunu, inanılmaz. Geçen hafta demiştim ‘Pasta yiyin diyecekler’ diye. Ahanda dedi.

Bay kriz son olarak yaşam koçluğuna soyundu. Memlekette ne kadar diyetisyen varsa an itibariyle panikte. Geceleri manda yoğurdunu kestane balı, Medine hurması ve yulaf ile karıştırıp yiyecekmişiz. Hem de yatmadan önce ha, bütün diyet kuralları alt üst. *Çünkü şifaymış. Manda yoğurdunun kilosu 70 lira. 700 gramlık Medine hurması 205 lira, kestane balı 250 lira, yulaf ezmesinin yarım kilosu 15 lira. Neymiş şifaymış. Bu şifa bir asgari ücretlinin hanesine nasıl girecek? 

MİLLETE ŞİFA FORMÜLLERİ ANLATMAYI BIRAK

Bilge Kağan der ki ‘Türk budunu ben işimi doğru yaptım. Az budunu çoğalttım, az doyurdum, çıplakları giydirdim, yoksul budunu bay kıldım’ der Türkün devlet anlayışında, devletin başının asıl işi vatandaşını refah içinde yaşatmaktır Bay Kriz. Hadi bizim uyarılarımızı dikkate almıyorsun, bari tarihimize kulak ver mübarek. Senin işin milletimize gece yatmadan önce yemek için tavsiyelerde bulunmak değil, milletimizin yatağa karnının tok girmesini sağlamaktır. Millete şifa formülleri anlatmayı bırak, Milleti nasıl doyuracaksın, sen asıl onu anlat. Ayıptır, günahtır.”