Saadet Partisi başkan yardımcısı Mesut Doğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Balgat Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Mesut Doğan, son günlerin tartışma konusu olan yüzde 40+1 meselesini de değerlendirdi. Yüzde 40+1’i gündeme taşımak demek, “Biz Cumhur İttifakı olarak yüzde 50 barajını geçeceğimizi  artık düşünmüyoruz, oyumuzun düştüğünü kabul ediyoruz” demektir diyen Doğan, yüzde 40+1’in ülkemiz ve demokrasimiz için faydalı olmayacağını söyledi. 

 

Konuşmasında Ak Parti iktidarına değinen Doğan, “İktidar cephesi, hatalarından ders almıyor ve yaptığı yanlışların telafisi millet üzerinden sağlamaya çalışıyor” dedi. Ekonomik sıkıntılara da değinen Doğan, “Ekonomimiz kötü halde, milletimiz ödeyemeyeceği miktarda borçlanmış durumda. İşçi ve memur maaşına bir yılda yüzde 2 veya 3 oranında zam gelirken, elektrik ve doğalgaza yüzde 20-30 arasında zam geliyor. Bu zamlar halkı ciddi anlamda bunaltıyor” dedi.

 

Açıklamasının devamında ise yine iktidarın yaptığı yanlışlara dikkat çeken Doğan, “Türkiye çok ciddi ve zor süreçlerden geçiyor, tüm bu olaylar milletimizi siyasette yeni bir arayışa yönlendirdi. Tabi bu arayış iktidarı oldukça rahatsız ediyor, ama tüm bunların sorumlusu yine iktidar cephesidir. Yaptıkları hiçbir yanlıştan ders almayarak hareket ettiler ve halen de bu şekilde devam ediyorlar” dedi.