MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını sebebiyle sadece Türkiye değil tüm ülkelerde hayatın olağan akışının yavaşladığına, siyasal, sosyal ve ekonomik ilişkilerin bir süreliğine askıya alındığına dikkati çekti.

MHP'nin de insan ve toplum sağlığındaki tehlikeli gelişmeleri dikkate alarak siyasi faaliyetlerini asgariye indirmek durumunda kaldığını aktaran Bahçeli, dünyanın henüz bu salgından kurtulamadığına işaret etti.

Kurultay 14 Mart 2021'de 

Kovid-19 salgını sebebiyle ara verilmek durumunda kalınan MYK toplantısında bugün açıklamasında yer verdiği meselelerin ayrıntılı olarak değerlendirildiğini, bundan sonraki siyasi gündem ve çalışmalar üzerinde görüş birliği sağlandığını bildiren Bahçeli, "Partimizin 13. Olağan Büyük Kurultayı'nın 14 Mart 2021 tarihinde yapılması da görüşülmüş ve karara bağlanmıştır. Sırasıyla yapılacak ilçe ve il kongrelerimizin hazırlanmış takvimi de zamanı geldiğinde paylaşılacaktır." bilgisini paylaştı.