MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak; Huzur, Erenköy ve Karapınar mahalle muhtarlarının Karapınar Vadisi Gecekondu Projesinin ikinci etabı ile ilgili aktardığı sorunları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sorduğunu açıkladı. 
  
MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, yaptığı açıklamada, Karapınar Vadisi Gecekondu Projesinin “TOKİ’nin şimdiye kadar yapmış olduğu en geniş kapsamlı projelerden biri” olduğunu belirterek, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde “projenin prestij kaynağını oluşturacak ikinci etabı ile sosyal donatıların yapılması öngörülmüş ancak inşaat çalışmalarına henüz başlanmamıştır” dedi. 
Milletvekili Sazak’ın bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yönelttiği sorular şu şekilde açıklandı: 
1)    Odunpazarı Belediye Başkanlığı ile TOKİ arasında 25.05.2012 tarihinde “Eskişehir-Odunpazarı-Karapınar Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap Projesi’ne İlişkin Ön Protokol” imzalanmıştır. Söz konusu protokolün son durumu nedir? 
2)    Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi kapsamında ikinci etabın ne zaman yapılması planlanmaktadır?
3)    Söz konusu proje kapsamında Karapınar mahallesinde 2017 yılında ihaleye çıkılan 24 derslikli lise, 24 derslikli ortaöğretim okulu ve 750 kişilik caminin ne zaman bitmesi öngörülmektedir?
4)    Mezkûr projenin birinci etabında yer alan sosyal donatıların eksikliğinin giderilmesi için Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılmakta mıdır?