MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Eskişehir’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yönter, "Akdeniz'de, Suriye'de, Irak'ın kuzeyinde oynanan oyunlara muhasıl odakların yaptıklarına biz hem dikkatli yaklaşıyor hem de yeri zamanı geldiğinde bu oyunlarını, senaryolarını, hesaplarını başlarına geçirmek için fırsat kolluyoruz" dedi. 

Cumhur İttifakı mesajı... 
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, yarın gerçekleştirilecek olan MHP Eskişehir İl Kongresini takip etmek için Eskişehir'e geldi. Burada düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yönter, "Cumhur İttifakı, Türkiye'nin geleceğini tayin edecek. İstiklalini ve istikbalini hem pekiştirip hem perçinleyecek ruha sahiptir. Genel Başkanımızla Cumhurbaşkanımız Türkiye'mizin önündeki bütün engelleri birer birer kaldırmaktadır. Cumhur İttifakı şu anda Türkiye'nin de yegâne güvencesidir. Hiçbir zalim, hiçbir hain, hiçbir dış mihrak Türkiye üzerinde hesap yapmaya kalkışmamalı. Hesap yapanların hesabını bozarız. Cumhur İttifakı tarih kadar güçlü, Cumhur İttifakı millet iradesi kadar güçlü, Cumhur İttifakı Türk milletinin ruh kökünden doğdu ve iradesini yansıtıyor. Akdeniz'de oynanan oyunlara, Suriye'de oynayan oyunlara, Irak'ın kuzeyinde oynanan oyunlara muhasıl odakların yaptıklarına biz hem dikkatli yaklaşıyor hem de yeri zamanı geldiğinde bu oyunlarını, senaryolarını, hesaplarını başlarına geçirmek için fırsat kolluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütün, Türk milleti hiçbir müstecirin karşısında eğilmeyecek. Cumhur İttifakı da bu şuurla, bu ruhla ülkesine, milletine, bayrağına, vatanına sonuna kadar da sahip çıkacak" diye konuştu. 

"Hiç kimse Eskişehir'i kendi çiftliği zannetmesin"

İzzet Ulvi Yönter, Eskişehir ile ilgili de, "Eskişehir yol, kavşak noktadadır. İç Anadolu’nun parlayan yıldızıdır. MHP Eskişehir’de müessir çalışmalar yapmaktadır. İl teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız üstlenmiş oldukları tarihi sorumluluklarının gereğini harfiyen yerine getirmişler bundan sonra da getirmeye devam edeceklerdir. Eskişehir il kongremizle beraber kadrolarımız daha yenilenmiş, güçlenmiş bir şekilde yoluna devam edecektir. Eskişehir’de hiç kimse MHP’yi yok sayamaz. Hiç kimse MHP’yi ihmal edemez. Hiç kimse Eskişehir’i kendi çiftliği zannetmesin. MHP Eskişehir’de vardır. Gücüne her geçen gün güç katmaktadır. Hak etmiş olduğu başarılara hep birlikte ulaşacağız. Sayın Genel Başkanımız ne diyorsa Eskişehir il teşkilatımız aynı şeyi söylüyor. MHP Eskişehir il ve ilçe başkanları liderine, davasına sonuna kadar bağlıdır. Bu şekilde de gidecektir. Ümidimiz, inancımız Metin Nurullah Sazak beylerin sayısının Ankara’da gelecekte artacağı yönündedir. MHP bir değil iki değil üç değil en çok milletvekiline Eskişehir’den taliptir" dedi. 

MHP İl Kongresi yapılacak 

Öte yandan yarın saat 11.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan MHP Eskişehir İl Kongresi hakkında da konuşan Yönter, kongrenin başta Eskişehir olmak üzere tüm Türkiye için hayırlı olmasını diledi.