Geçtiğimiz günlerde Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım sağlanan aileler ile görüşülerek yapılan yardımların sağlanması için vatandaşlardan AK Parti üyeliğinden istifa ederek başka partilere üyelik gerçekleştirmeleri konusunda bir zorlama yapıldığını iddia etmişti.  Ankara Büyükşehir Belediyesi, Fatih Şahin tarafından gerçekleştirilen iddialara karşı yazılı bir açıklama yapıldığı söylendi.

Fatih Şahin'in sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada bir gazete yazısını paylaşarak Mansur Yavaş’ın yüzü kızaracak mı ifadesini kullanmıştı. Fatih Şahin, sosyal medya hesabında paylaşmış olduğu gazete yazısında isim belirtilmeden yapmış olan iddia da 4 farklı kişi yer alıyordu. Bu kişilerden ikisinin yardım taleplerinin herhangi bir siyasi partiye üye olmadıklarından dolayı geri çevrildiğini iddia etmiştiler. Diğer bir kişi ise Belediye’ye iş başvurusu yapmış ve AK Partili olduğundan dolayı işe alınmadığını belirtmişti. 4. kişi ise yapılan yardımların ihtiyacı olmayan kişilere yapıldığını ifade ediyordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Fatih Şahin’in iddialarına yönelik olarak kamuoyunun bu açıklamalara itibar etmediğini bildiklerini, yine de tüm vatandaşların akıllarında herhangi bir soru işareti kalmaması için basın açıklaması yapıldığının altını çizdi. Bir gazetede isimleri olmayan kişiler tarafından yapılan açıklamanın Fatih Şahin'in iddialarına yönelik herhangi bir içeriğe rastlanmadığı söylendi. Açıklamada belediye tarafından yardım almak adına bir Parti’den istifa ettirmeye veya başka partilere üye olmaya zorlanan hiç kimse yoktur. Fatih Şahin'i iddiası üzerine bu konuda ispata davet edildiğini ve belediyeye yardım talep eden bir ailenin başvurusu geri çevrilmesine tek bir sebebi olabilir o da talebin geçersiz sebeplerle yapılmış olmasına bağlıdır, açıklamasında bulunuldu.