Gazeteci İsmail Saymaz, konuk olduğu programda parti kuracağına kesin gözüyle bakılan Muharrem İnce ile ilgili iddialarda bulundu. Muharrem İnce'nin kurultaydan önce çevresindeki bir grupla çalışma yürüttüğünü söyleyen İsmail Saymaz, Muharrem İnce'nin İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir'i kapsayanbir anket yaptırdığını da söyledi. 

Eskişehir'de de anket yaptırmış 

Programda  Saymaz, "Muharrem İnce 'Tablo bu şekilde olduğu sürece ben ne CHP'de genel başkan ne de CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olabilirim' dedi. Kongre bittikten sonra kendisine yakın Şahin Öztürk'ün Çağdaş Araştırmalar Merkezi'ne bir anket yaptırdı. Bu anket, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir'de 4 bin 500 kişi ile yüz yüze yapıldı" diye konuştu.

Eskişehir'deki CHP'lilere iki soru 

İsmail Saymaz, "CHP'ye oy verilmiş kişilere iki soru soruldu. 'CHP'nin genel başkanı kim olmalı?' diye soruluyor. Cevapların yüzde 54.5'i 'İnce olmalı' diyor, yüzde 16'sı 'Kılıçdaroğlu' diyor. Geri kalanları da İmamoğlu'nun ismini veriyor" diye konuştu.

"Yüzde 9'u oy verebileceğini söylemiş"

Yapılan ankette "İnce parti kurarsa oy verir misiniz?" sorusunun da yöneltildiğini belirten Saymaz, "Yüzde 9'u oy verebileceğini söylüyor. Bunun dışında iki araştırma daha yapılıyor. Bunlardan birinde 'İnce'ye oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 8, diğerinde ise yüzde 14 olduğu sonucuna ulaşılıyor" dedi.