Muharrem İnce'nin açıklamaları şu şekilde;

"Türkiye'de, Hatay Erzin'de domateste 18 lira, fasulyede 23 lira etiket varsa beslenme büyük problem demektir. Taneyle domates satılır oldu. Böyle bir durumda 20 yıllık iktidar tarımı batırdı. Hiçbir zaman stratejik bir sektör olarak görmedi. Yatırım yapmadı. Adanalı olan Tarım Bakanı Adana'da açıklama yapıyor. Afrika'dan toprak kiralık diyor. Rezalet! Gübre, mazot, ilaç, elektrik pahalı. Soğan deposu basıyor, stokçular diyor. Erdoğan suçlu arıyor.

Erdoğan'ın derdi şu; Elektriğe ben zam yapacağım, doğal gaza, mazota ben zam yapacağım ama sen ekmeğe, peynire zam yapmayacaksın. Niye? Sen yaparsan hayat pahalılanır, onun koltuk tehlikeye girer, böyle bir kafa olabilir mi? Erdoğan bunun farkında değil, soğan deposu basarak pahalılığı düşüreceğini düşünüyor. Peki muhalefet farkında mı? Kılıçdaroğlu da marketlere mektup yazıyor. Ucuza ver diyor.

Ya adam pahalı almış domatesi, nasıl ucuza verecek. 10 liraya aldığı şeyi 8 liraya mı satacak. Sorun bu Erdoğan da, Kılıçdaroğlu da, bu muhalefette hayatlarında hiç tarlaya, seraya, meraya hiç gitmemişler. Bunların tarımla tek ilgileri balkonlarındaki çiçeklerine su vermek olmuş. Tarımla tek ilgileri bu. Hayvancılıkla tek ilgileri de belki bir kedinin sırtını okşamışlardır.

Ucuz et yemek istiyorsa hayvana ucuz ot, yem bulacaksın. Ucuz peynir yemek istiyorsan üreticiyi destekleyeceksin. 4 ayda 1 milyon 800 bin süt ineği kesilmiş. 2 ay içinde peynir fiyatları uçacak. Çünkü peynir yapacak süt bulamıyor peynir üreticileri. Bunu biz çözeceğiz. İddia ediyorum. Bu millete en ucuz eti, sütü, peyniri, ekmeği ben yediririm. Memleket Partisi yedirir. Bu konuda 1 yıldır bir çalışma yapıyoruz"